Google+ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2013

                                                                             Αριθμ. Πρωτ.: 37


                                                                             Προς:
                                                                             Συλλόγους-Μέλη
                                                                             της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013, αποφάσισε τη σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 23 Ιανουαρίου 2013 προκειμένου να αξιολογηθούν  τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο δικαστικό επίπεδο σε σχέση με τις προσφυγές συναδέλφων ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων. Επίσης να γίνει αποτίμηση και αξιολόγηση των κινητοποιήσεων της τελευταίας περιόδου, αλλά και να προχωρήσει σε προγραμματισμό δράσης του κλάδου για το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε αναγκαία η συλλογή στοιχείων προκειμένου να υπάρχει συνολική εικόνα σε πανελλαδικό επίπεδο.
Οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας καλούνται το αργότερο μέχρι την ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 να αποστείλουν στοιχεία που θα περιέχουν τον αριθμό των εργαζομένων που «τέθηκαν» σε διαθεσιμότητα, καθώς και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι Σύλλογοι σε δικαστικό επίπεδο (προσωρινές διαταγές, ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές κ.λπ.) και την έως την μέρα αποστολής, ενδεχόμενη εξέλιξή τους.
Η «συνολική εικόνα» είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου συντονισμένα να προχωρήσουμε στις δράσεις εκείνες που θα συμβάλλουν στο να αποτραπεί στην πράξη, να μείνει στα χαρτιά, το μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων.
Μόνο με συντονισμένη δράση, ενότητα και αλληλεγγύη θα εμποδίσουμε την σκληρή, ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική διάλυσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πλέον και δια στόματος του κ. Αντώνη Μανιτάκη συνοψίζεται στη φράση… «θα παραμείνει σε Δημόσιο έλεγχο ότι δεν προσελκύει το ενδιαφέρον των ιδιωτών». Αν μη τι άλλο, αποτελεί κυνική ομολογία του απροκάλυπτου ξεπουλήματος Δημόσιων και Δημοτικών υπηρεσιών με μόνο σκοπό το κέρδος και μάλιστα σε μια περίοδο βίαιης φτωχοποίησης μεγάλων κοινωνικών ομάδων.
Είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε για ανατροπή των πολιτικών αυτών που διαλύουν την κοινωνική συνοχή, συνθλίβουν τους πολλούς προς όφελος των λίγων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
         Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                                        Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.