Google+ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ;

Image Hosted by ImageShack.us






Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου..

 Επιτέλους θα πληρώσουν οι δοσίλογοι;
Ας μην ξεχνάμε ποιός ήταν και τι έκανε ο Ανδρέας Γεωργίου όταν τοποθετήθηκε απο τον Παπακωσταντίνου ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

Αναφορά απο το Πρώτο θέμα «Επιπροσθέτως, νέα τροπή στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να βάλει και η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» που θέλει τον κ. Ανδρέα Γεωργίου, προσωπική επιλογή του κ. Παπακωνσταντίνου για να αντικαταστήσει τον κ. Κοντοπυράκη, να είναι συγχρόνως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και υπάλληλος του ΔΝΤ! Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με αρκετά μέλη της επιτροπής δημιουργεί, αμείλικτα ερωτήματα και υποψίες για πιθανή τέλεση ποινικού αδικήματος.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργίου λειτουργούσε με διπλή ιδιότητα τουλάχιστον κατά το πρώτο 3μηνο στην ΕΛΣΤΑΤ. Με τον τρόπο αυτό   πέραν του «εθνικού ασυμβίβαστου» δημιουργείται και νομικό ζήτημα καθώς σύμφωνα με τον σχετικό νόμο που διέπει την λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ «ο πρόεδρος τελεί υποχρεωτικά σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Το επίμαχο τρίμηνο είναι από τον Αύγουστο έως τα μέσα Νοεμβρίου του 2010, κατά το οποίο εκτός της διπλής ιδιότητας του κ. Γεωργίου, τυγχάνει να συμβαίνουν:


-         Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικών επιστολών  (08.10.2010) μεταξύ Γεωργίου και προέδρου της Eurostat walter Radermacher αναφορικά με τα “Goldman Sachs swaps”. Περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η «καθοδήγηση» της Eurostat για την ποσοτική αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος.

-         Επιστολή Γεωργίου προς Eurostat (16.10.2010) όπου παρουσιάζονται οι αναπροσαρμοσμένοι πίνακες ΑΕΠ και ελλειμματος για τα έτη 2006-2009 λαμβάνοντας υπ’οψιν την ταξινόμηση δημόσιων οργανισμών, ΔΕΚΟ κ.α.  Δύο ημέρες μετά (18.10.2010) η Eurostat απαντά και ζητά διευκρινιστικές πληροφορίες για το έλλειμμα αναγράφοντας όμως πως θα έπρεπε να γίνει ο υπολογισμός.

-         Στις 15.11.2010 η Eurostat ανακοινώνει επίσημα ότι το νέο αναθεωρημένο έλλειμμα της Ελλάδας είναι 15,4%. Το γεγονός αυτό χαρακτηρίστηκε ως προοίμιο του 2ου Μνημονίου και της συνέχισης των σκληρών και επώδυνων μέτρων.


Σημειώνεται ότι το ΔΣ κάθε ανεξάρτητης αρχής επιλέγεται από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού. Στην συγκριμένη περίπτωση  κ. Γεωργίου αποτελεί προσωπική επιλογή του τότε υπουργού Οικονομικών δηλαδή του κ. Παπακωνσταντίνου.»


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου.
Οι εισαγγελείς άσκησαν συγκεκριμένα ποινική δίωξη σε βάρος:
-Του πρώην πρόεδρου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου
-Του προϊσταμένου της διεύθυνσης Εθνικών λογαριασμών Κων/νου Μορφέτα
-Της προϊσταμένης της ειδικής διεύθυνσης Στατιστικών ερευνών Ασπασίας Ξενάκη, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Οι εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μορφέτα, και της Ασπασίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών. Σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητείται να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος.

Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, αφορούσε τις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτριας Οικονομετρίας Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης εμφάνισης διογκωμένου του αναθεωρημένου χρέους της χώρας για το 2009 με απώτερο σκοπό την ένταξή της σε ευρωπαϊκό μηχανισμό με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Η κ. Γεωργαντά, που στο πλαίσιο της έρευνας έδωσε πολύωρη κατάθεση στους εισαγγελείς, ισχυρίστηκε ότι με μη αποδεκτή μεθοδολογία το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά, ώστε να αποτυπωθεί από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4%, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Μάλιστα, η καθηγήτρια υποστηρίζει ότι η επίμαχη, μη αποδεκτή επιστημονικά, μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε έγινε σε γνώση και με προτροπή ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής.
Οι εισαγγελείς ζητούν να διαβιβαστεί η τεράστιου όγκου δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση σε ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο. Ζητούν, επίσης, κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης ο δικαστικός λειτουργός να διαπιστώσει αν προκύπτουν ηθικοί αυτουργοί της πράξης που βαρύνει τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και να εντοπίσει τα πρόσωπα αυτά καθώς και να αναζητήσει αν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων, αλλά και συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες του πρώην μέλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ, (καθηγήτριας) Ζωής Γεωργαντά  περί διογκωμένου ελλείμματος το 2009, προκειμένου να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από περίπου έναν χρόνο η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είχε σταλεί στη Βουλή, καθώς ο κ. Πεπόνης και ο συνάδελφός του κ. Σπύρος Μουζακίτης έκριναν ότι από τα στοιχεία που συνέλεξαν προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης συγκροτήθηκε εξεταστική επιτροπή στη Βουλή.
news247.gr




Η Ζωή Γεωργαντα τόσο καιρό φωνάζει και δεν της δίνουν σημασία τα MEGALA ΜΜΕ  

Ακούστε την εχθές στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου στο realfm play

Διαβάστε και το πολύ καλό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ απο το attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.