Google+ Καμίνης: «Έχετε τεθεί σε διαθεσιμότητα»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Καμίνης: «Έχετε τεθεί σε διαθεσιμότητα»

Image Hosted by ImageShack.us
Ο Δήμος Αθηναίων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πρώτους ΟΤΑ που ενημερώνει τους 103 εργαζομένους του ΙΔΑΧ ΔΕ ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (57 από το δήμο, 23 από το Βρεφοκομείο και 23 από τον ΟΠΑΝΔΑ) μέχρι τις 12 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Με έγγραφό της η διοίκηση του δήμου ενημερώνει τους συγκεκριμένους υπαλλήλους ότι έχουν διαγραφεί από τις λίστες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. «Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4093/12 και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στα ΦΕΚ 229 της 19/11/12, 237 5/12/12 και 240 12/12/12, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προχώρησε στη διαγραφή σας από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και ως εκ τούτου έχετε τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως 12/11/2013», αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο.
aftodioikisi.gr

(και για θυμίσουμε λίγο..) 

ΕΘΝΟΣ
21:39 15/11/2012

ΓΙΑ 100 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Εγκρίθηκε η πρόταση Καμίνη για την διαθεσιμότητα

Εγκρίθηκε με τις ψήφους των συμβούλων που πρόσκεινται στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την αποστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, των στοιχείων των υπαλλήλων που προορίζονται να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Εντονες ήταν οι αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της αριστερής, κυρίως, αντιπολίτευσης αλλά και από εργαζόμενους στο δήμο Αθηναίων, στο ψήφισμα που πρότεινε ο κ.Καμίνης. Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός πρότεινε προσθήκη στο ψήφισμα, στο οποίο αναφέρεται ότι «ο δήμος Αθηναίων δεν θα επιτρέψει να σταλεί ούτε ένα όνομα εργαζομένου και δεν θα εκδοθεί ούτε μια διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα – απόλυση, και σε αυτή την κατεύθυνση θα σταλούν άμεσα τα απαιτούμενα εντέλλεσθαι στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες».

Τη συμπερίληψη της πρότασης Σοφιανού στο τελικό ψήφισμα ζήτησαν - προκειμένου να εγκρίνουν την αρχική πρόταση του κ. Καμίνη - εκτός από τις αριστερές παρατάξεις, η παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ., η Ε. Φιλίνη, ο Φ. Δραγούμης και ο Α. Αβραντίνης. Η πρόταση, ωστόσο, καταψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων που πρόσκεινται στον κ. Καμίνη.
Τελικά, το ψήφισμα του δημάρχου - ο οποίος αρνήθηκε να συμπεριληφθεί η επίμαχη πρόταση - έλαβε 23 θετικές και 18 αρνητικές ψήφους. Παρόλα αυτά, η ισχύς του ψηφίσματος τέθηκε υπό αμφισβήτηση, καθώς πολλοί υποστήριζαν ότι για να εγκριθεί ψήφισμα σε θέμα που συζητείται εκτός ημερησίας διάταξης, απαιτούνται 25 ψήφοι.
Σε κάθε περίπτωση, το ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Καμίνης χαρακτηρίζει την επιδιωκόμενη άμεση απομάκρυνση περίπου 100 υπαλλήλων «αναξιοκρατική και άδικη πρακτική μείωσης του προσωπικού».
Οπως σημειώνεται «αφορά επί του παρόντος υπαλλήλους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά και μονίμους υπαλλήλους που βαίνουν προς απόλυση μέσω της κατάργησης των οργανικών θέσεων, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ειδικότητες, οι κλάδοι και το ποιος και πώς θα αποφασίσει για την κατάργησή τους».
Κατά το ψήφισμα, η διαδικασία «παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος, τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, τις Διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, καθώς και πλειάδα αρχών του Δικαίου».
Επίσης, όπως αναφέρεται, «δεν προβλέπει μεταβατικές διατάξεις για τους υπαλλήλους που πλήττονται από τη δικαιική αυτή μεταβολή (π.χ. ασφαλιστικές εισφορές, συνταξιοδοτικά δικαιώματα)».
Προστίθεται ακόμα: «Καταργεί τη διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. Αποδυναμώνει τον Δήμο, ο οποίος δεδομένων των αρμοδιοτήτων που έχει αναλάβει με την εφαρμογή του Καλλικράτη από 1/1/2011, αλλά και των πλέον των 200 νέων αρμοδιοτήτων από 1/1/2013, ιδιαίτερα μάλιστα κοινωνικού χαρακτήρα (πρόνοια, παιδεία κ.λπ.), δεν θα έχει στην διάθεσή του το απαιτούμενο δυναμικό για την εφαρμογή τους. Και "ξεχνάει" τον αντικειμενικό στόχο των Ο.Τ.Α. ο οποίος έχει κοινωνικό χαρακτήρα».
Επιπλέον, σημειώνεται στο ψήφισμα ότι το συνολικό χρέος των Ο.Τ.Α. αναλογεί περίπου μόνο στο 0,9% του συνολικού Δημόσιου Χρέους του κράτους και είναι το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόδοση πόρων παρελθόντων ετών, για τα οποία η σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό είναι μηδενική.
Ζητείται, παράλληλα, να ληφθούν από κοινού αποφάσεις για την ανατροπή του μέτρου της διαθεσιμότητας και για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, με όλα τα ένδικα μέσα κατά των διατάξεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που πλήττουν την Αυτοδιοίκηση.
Αιτιολογώντας την άρνησή του να συμπεριληφθεί η πρόταση Σοφιανού, που θα διασφάλιζε ότι δεν θα εκδοθεί καμία διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα μετακινούνται αυτομάτως σε άλλη υπηρεσία και δήλωσε ότι θα επιδιώξει εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη σχετικά με το νόμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.