Google+ Επίθεση από τα Τρίκαλα του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά …Φούχτελ, ΚΕΔΕ και …Αλαφούζου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση από τα Τρίκαλα του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά …Φούχτελ, ΚΕΔΕ και …Αλαφούζου


 
Αρθρογράφος: Ελισάβετ Παπανικολάου

Image Hosted by ImageShack.usΣτην Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Τρικάλων, συμμετείχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, όπου παρουσία περίπου 200 εργαζομένων του Δήμου Τρικκαίων, εξαπέλυσε όπως κατέγραψε το trikalanews.gr επίθεση κατά του …Φούχτελ, της ΚΕΔΕ αλλά και του …Αλαφούζου.
«Ένας επικοινωνιακός συρφετός μας συκοφαντεί, όπως έγινε και με τους εργαζόμενους του Δήμου Τρικκαίων από τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματία που με άρθρο του στην ΄΄Καθημερινή ΄΄ με τίτλο ΄΄Στα Τρίκαλα στα δύο στενά χάθηκε η …λογική΄΄ , επιχειρεί να απαξιώσει όπως και άλλοι στα κανάλια και να επιδιώκει την κατάργηση του δημοσίου τομέα. Ένας μηχανισμός, στο πλευρό της Κυβέρνησης για την προετοιμασία των 12.000 απολύσεων μέχρι το Πάσχα και των 25.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους», ανέφερε ο κ. Μπαλασόπουλος.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ –ΟΤΑ, αφού ανέφερε πως «την αξιολόγηση των Δήμων, θα την κάνει το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών», επιτέθηκε στην ΚΕΔΕ για την παθητική της στάση στην μη καταγγελία των Μνημονίων αλλά και στην …διπροσωπία που από την μια δεν έδινε στοιχεία στο Υπουργείο για το θέμα της διαθεσιμότητας των εργαζομένων, αλλά μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έσπευσε να το κάνει…
«Μέχρι 31 Μαρτίου, θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση των Μονάδων των Δήμων και μέχρι τέλους του χρόνου ή αρχές του 2014, θα ολοκληρώσουν και τις απολύσεις προσωπικού. Θα μείνουν στους Δήμους μόνο Μονάδες που δεν ενδιαφέρουν τους επιχειρηματίες και οι Δήμοι θα συνάπτουν σύμβαση έργου με επιστήμονες για την παροχή υπηρεσιών που δεν θα μπορούν να πληρώσουν και θα τις πληρώνουν οι Δημότες. Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί θα λέγεται αυτό και άρχισε να υλοποιείται σιγά-σιγά», ανέφερε ο κ. Μπαλασόπουλος και πρόσθεσε « Ο Δήμος Τρικκαίων δεν είναι στο ΄΄κόκκινο΄΄ αλλά στο … ΄΄κατακόκκινο΄΄ που σημαίνει , άμεση είσπραξη των οφειλών δημοτών, υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, κατάργηση Υπηρεσιών και νέοι δημοτικοί φόροι. Μόνο 35 από τους 325 Δήμους της χώρας, δεν θα έχουν πρόβλημα, γιατί έχουν εγκεκριμένους και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Δεν είναι τυχαίο πως στους 12 Δήμους μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καρδίτσας που ανακοινώθηκαν χθες από την Κυβέρνηση για ‘’πιλοτική΄΄ εφαρμογή, είναι αυτοί που συζητάνε με τον …Φούχτελ.  Μην ακούτε τα …επικοινωνιακά τους κόλπα περί ΄΄λάθους΄΄ Μνημονίου, δεν θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση, είναι έτοιμη να ξεπουλήσει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα σχέδια των αφεντικών της».
Ο κ. Μπαλασόπουλος, αναφερόμενος στην λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων, ανέφερε πως «Θέλουν να πάρουν και τα τελευταία 300 εκ. ευρώ από τα αποθεματικά του ΤΥΔΚΥ για να τα δώσουν στον ΕΟΠΥΥ , και τους λέμε θα τους κόψουμε το χέρι από την …ρίζα αν απλώσουν πάλι χέρι στα λεφτά του ταμείου μας».
Καλώντας τους εργαζόμενους για καθολική συμμετοχή στην αυριανή απεργία, ο κ. Μπαλασόπουλος ανέφερε πως «δυστυχώς στην Ελλάδα, το δικαίωμα για δουλειά, κατάντησε προνόμιο» και πρόσθεσε «με την απεργία δεν χάνεται μεροκάματο, αλλά με την μη συμμετοχή …μηνιάτικα, όπως έγινε με το 1ο Μνημόνιο. Στον δρόμο για να τους σταματήσουμε»…
Η παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα Τρίκαλα, ολοκληρώθηκε με γεύμα που του παρέθεσαν σε ταβέρνα στα «Μανάβικα», τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν. Τρικάλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.