Google+ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Η ΕΥΔΑΠ κατέσχεσε τα χρήματα από την μισθοδοσία των εργαζομένων στην Δραπετσώνα λόγω οφειλών του δήμου!

Image Hosted by ImageShack.us


Απλήρωτοι εδώ και 40 ημέρες είναι οι  640 εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη της ΕΥΔΑΠ που διεκδίκησε και κέρδισε την δέσμευση όλων των κονδυλίων του δήμου, μεταξύ αυτών και του κωδικού μισθοδοσίας, λόγω οφειλών. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας που μία δημόσια υπηρεσία προχωράει στη δέσμευση χρημάτων από μία άλλη. Η δυνατότητα αυτή απορρέει από το Μνημόνιο 3 που ψήφισε η βουλή.
Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρωθούν τους μήνες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου καθώς λίγο πριν τα Χριστούγεννα ανακοινώθηκε πώς η ΕΥΔΑΠ μπορεί να κατασχέσει τα χρήματα που προβλέπονταν να μπουν στα δημοτικά ταμεία από τα τέλη και την κρατική χρηματοδότηση ώστε να εξοφληθούν οι οφειλές του δήμου. Το 2011 ο δήμαρχος, Λουκάς Τζανής είχε κάνει διακανονισμό με την ΕΥΔΑΠ καθώς οι προηγούμενοι δήμαρχοι δεν είχαν καταβάλει τις οφειλές των δημοτικών υπηρεσιών στη  ΕΥΔΑΠ για 16 ολόκληρα χρόνια! Όπως υποστηρίζει όμως, “ λόγω των περικοπών των κονδυλίων από το υπουργείο Εσωτερικών δεν καταφέραμε να είμαστε συνεπείς στους τρέχοντες λογαριασμούς, πληρώναμε κανονικά τις παλιές οφειλές, αλλά δεν μπορούσαμε να καταβάλουμε τις νέες.
 Αντί η ΕΥΔΑΠ να συζητήσει το ενδεχόμενο ενός νέου διακανονισμού, με βάσει τις αποφάσεις του Μνημονίου 2 και 3, η διοίκηση λειτουργώντας μονομερώς κατήγγειλε τον διακανονισμό ζητώντας όλα τα χρήματα”. Από την πλευρά του ο δήμος διεκδικεί από την ΕΥΔΑΠ το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αναλογεί στο τέλος διέλευσης του κεντρικού αγωγού της αποχέτευσης που περνάει από το δίκτυο του δήμου και καταλήγει στην Ψυτάλλεια, κάτι το που δεν δέχεται η διοίκηση. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η διακοπή της ύδρευσης σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΑΠΗ ακόμη και στο δημαρχιακό μέγαρο για μερικές ημέρες. Το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι απέκλεισαν την είσοδο της ΕΥΔΑΠ στη Δραπετσώνα με απορριμματοφόρα, ζητώντας από την διοίκηση να μην τους παρακρατήσει τα χρήματα της μισθοδοσίας. Το πρωί της Παρασκευής θα εκδικαστεί στην σχολή της Ευελπίδων η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που έχει καταθέσει ο δήμος.
ipop.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.