Google+ Τι κάνετε μωρέ; Οχι άλλη ανάπτυξη,σταματήστε την ανάπτυξη!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τι κάνετε μωρέ; Οχι άλλη ανάπτυξη,σταματήστε την ανάπτυξη!

Μπαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο της Delica στην Ελλάδα

 

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία και πώς έφτασε σε αυτή την απόφαση

Το κλείσιμο του εργοστασίου χαρτοποιίας στην Πάτρα ανακοίνωσε η SCA Hellas (πρώην Georgia Pacific) με το σήμα delica, προσφέροντας σε όλους τους εργαζομένους της ένα πακέτο εθελουσίας αποχώρησης.

Οι εργαζόμενοι στην SCA Hellas είναι 60 στο εργοστάσιο Πάτρας και 28 σε γραφεία στην Αθήνα. Η εταιρεία πρότεινε μειώσεις μισθών τις οποίες οι εργαζόμενοι δε δέχθηκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της SCA Hellas: «Η εταιρεία προσπάθησε να επαναδιαπραγματευθεί νέους όρους στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της, δυστυχώς όμως η προσπάθεια αυτή δεν στέφτηκε με επιτυχία.

Ως εκ τούτου, οι μέτοχοι της SCA Hellas, δυστυχώς δεν έχουν άλλη εναλλακτική από το να προσφέρουν σε όλους τους εργαζομένους της SCA Hellas ένα πακέτο εθελουσίας αποχώρησης με σημαντικά οφέλη και να κλείσουν το εργοστάσιο χαρτοποιίας στην Πάτρα. Αυτά τα μέτρα είναι αναγκαίο να ληφθούν, ώστε η εταιρεία να παραμείνει βιώσιμη, ανταγωνιστική και σε θέση να παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος για τους πελάτες και τους καταναλωτές.

Κατόπιν συγκριτικής αξιολόγησης και μετά από διαπραγματεύσεις επί της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η SCA Hellas πρότεινε στους εργαζομένους εντός των διαπραγματεύσεων ένα νέο πακέτο αποδοχών. Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου χαρτοποιίας και του γραφείου των Αθηνών, εκπροσωπούμενοι από τη διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων, δεν αποδέχτηκαν την πρόταση και αντιπαρέταξαν κινητοποιήσεις.

Ως εκ τούτου, δεν διαβλέπουμε την ύπαρξη εναλλακτικής λύσης, πέρα από το να προσφέρουμε σε όλους τους εργαζομένους της SCA Hellas πακέτο εθελουσίας αποχώρησης με σημαντικά οφέλη και να σταματήσουμε τη λειτουργία του εργοστασίου χαρτοποιίας, ώστε να διατηρήσουμε την επιχείρηση βιώσιμη και ανταγωνιστική, προς όφελος των καταναλωτών και των εργαζομένων. Αντιλαμβανόμαστε πως η παρούσα ανακοίνωση είναι δύσκολη για όλους τους εργαζομένους που επηρεάζονται από αυτή. Η SCA Hellas είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσει για τους συναδέλφους που επηρεάζονται όσο το δυνατόν καλύτερους όρους, μέσω ενός πλάνου εθελουσίας εξόδου, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να τους προσφέρει σημαντικά υψηλότερες αποζημιώσεις, από αυτές που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία. Επίσης, τους προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες επανατοποθέτησης, ώστε να τους βοηθήσει στη μετάβαση τους σε νέες θέσεις εργασίας ή στο επόμενο στάδιο στη ζωή τους, καθώς και ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη για θέματα υγείας, μέχρι και τις 31.12.2013».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μονάδα πέρασε στην SCA τον περασμένο Ιούλιο, μετά την εξαγορά της Georgia Pacific σε διεθνές επίπεδο. Την τριετία 2005-2007 η Georgia Pacific επέκτεινε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Πάτρας με την προσθήκη νέων γραμμών επεξεργασίας και συσκευασίας, καθώς και με νέες σύγχρονες αποθήκες έτοιμων προϊόντων, ενώ το 2011 οι εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο. Το 2011 οι πωλήσεις της εταιρείας παρουσίασαν μείωση 11%, φθάνοντας τα 26,87 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε ζημιές ύψους 4,72 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 3,86 εκατ. ευρώ το 2010.
Πηγή newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.