Google+ Κόντρα Δήμου και εργαζομένων για το επίδομα των 176 ευρώ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κόντρα Δήμου και εργαζομένων για το επίδομα των 176 ευρώ...



Image Hosted by ImageShack.usΣε σφοδρή αντιπαράθεση με τη διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου έχουν έρθει σαράντα εννέα (49) πρώην και νυν δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι διεκδίκησαν δικαστικώς και πήραν το επίδομα εξομάλυνσης των 176 ευρώ (για το χρονικό διάστημα 2003-2006) αλλά που η διοίκηση ακόμα δεν τους έχει καταβάλει. Το συνολικό οφειλούμενο ποσό ανέρχεται στα 293.000 ευρώ συν τους τόκους. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση και εξ’ολοκλήρου καταβολή του, έχοντας στα χέρια τους και την απόφαση του Αρείου Πάγου που τους δικαιώνει, αλλά ο δήμαρχος Γαλατσίου αντιπροτείνει την πληρωμή τους σε δόσεις και με τους μισούς μόνο τόκους.

Tο επίδομα εξομάλυνσης αρχικώς λάμβαναν μόνον οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών. Στη συνέχεια, όμως, το διεκδίκησαν κι άλλοι κλάδοι του δημοσίου, μεταξύ αυτών και οι ΟΤΑ, και το έλαβαν. Αυτή τη στιγμή πολλές είναι οι δίκες που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα και στις οποίες υπάλληλοι διαφόρων δήμων διεκδικούν αναδρομικά και εντόκως τα χρήματα αυτά.
Αυτό έπραξαν και οι 49 εργαζόμενοι (ορισμένοι εξ αυτών είναι πλέον συνταξιούχοι) του Δήμου Γαλατσίου και τον Δεκέμβριο του 2006 κατέθεσαν αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο με την υπ’αριθμ. 2919/2007 απόφασή του δικαίωσε τους ενάγοντες, καλώντας τον Δήμο Γαλατσίου να τους καταβάλει όσα τους οφείλει. Την απόφαση αυτή προσέβαλε ο Δήμος Γαλατσίου ασκώντας τον Ιανουάριο του 2009 έφεση.
Όμως και το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε τους εργαζομένους καθώς με την υπ’αριθμ. 1270/2010 απόφασή του απέρριψε την έφεση, αναφέροντας πως ο Δήμος Γαλατσίου «οφείλει να τους καταβάλλει αναδρομικά, από 1-1-2002, την πρόσθετη μηνιαία μισθολογική παροχή των 176 ευρώ του άρθρου 14 παρ. 2 του Ν. 3016/2002, που αρνείται να τους καταβάλει, με το νόμιμο τόκο. (...) Αναγνωρίζει την υποχρέωση του εναγόμενου προς καταβολή του επιδίκου ως άνω επιδόματος εκ συνολικού μεν ποσού 8.448 ευρώ για κάθε έναν από τους 34 ενάγοντες και 352 ευρώ για κάθε έναν για τους άλλους 15.» Συνολικά δηλαδή το ποσό ανέρχεται στα 292.512 ευρώ συν τους τόκους.
Και από εδώ ξεκινά ο εμπαιγμός, όπως χαρακτηριστικά λένε οι εργαζόμενοι, από πλευράς δημάρχου Γαλατσίου Κυριάκου Τσίρου. Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών εκδόθηκε σε προεκλογική περίοδο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε εντέχνως, όπως υποστηρίζουν, ο υποψήφιος τότε δήμαρχος. «Όπου μας έβλεπε, μας υποσχόταν πως εφόσον εκλεγεί και πάλι δήμαρχος, θα μας καταβάλει τα χρήματα στο ακέραιο τον Φεβρουάριο του 2011. Και εμείς τον πιστέψαμε» παραδέχονται.
Ωστόσο μία δυσάρεστη έκπληξη τούς περίμενε αφού τον Νοέμβριο του 2011, λίγο καιρό μετά την επανεκλογή του, ο κ. Τσίρος κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της παραπάνω απόφασης στον Άρειο Πάγο. Η υπόθεση συζητήθηκε και τον Μάρτιο του 2012 το Β1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’αριθμ. 724/2012 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Δήμου, δικαιώνοντας για μία ακόμα φορά τους υπαλλήλους.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη και με τρεις συνολικά καταδικαστικές για το Δήμο Γαλατσίου αποφάσεις, ο κ. Τσίρος καλεί εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου αλλά και των συνταξιούχων σε συνάντηση προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Εκεί τους προτείνει να τους δώσει τα χρήματα σε δύο δόσεις, η πρώτη το β’ εξάμηνο του 2013 και η δεύτερη το α’ εξάμηνο του 2014, αλλά χωρίς τους τόκους υπερημερίας. Πρόταση που δεν έγινε δεκτή από τους εργαζομένους, οι οποίοι, «στριμωγμένοι» οικονομικά και από την πρωτοφανή κρίση που όλοι βιώνουμε, απαιτούν να εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου ως έχει.
Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, η δικηγόρος των εργαζομένων συναντήθηκε εκ νέου με τον δήμαρχο Γαλατσίου. Ο κ. Τσίρος επανέλαβε την  πρότασή του με μόνη διαφοροποίηση τώρα πως είναι διατεθειμένος να τους δώσει τους μισούς τόκους.
«Εμείς, όμως, αντιδρούμε σ’αυτό και εμμένουμε στην άποψή μας για όλο το ποσό σε μετρητά» δήλωσαν στον «Παλμό» οι εργαζόμενοι και συνέχισαν: «Είμαστε εξαγριωμένοι από τον εμπαιγμό του δημάρχου όλο αυτό το διάστημα προς εμάς. Άλλα μας υποσχέθηκε και άλλα έκανε. Τί είδους παζάρια είναι αυτά που κάνει τώρα; Πού είναι η εντιμότητά του;»
Στο πλευρό των 49 δημοτικών υπαλλήλων τάσσεται το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου. «Η θέση μας είναι γνωστή. Εφόσον υπάρχει απόφαση δικαστηρίου και τους δικαιώνει, τότε ο Δήμος Γαλατσίου οφείλει να πληρώσει» μας είπε ο πρόεδρός τους Μανώλης Τζανακάκης.
Αμετακίνητος στην πρότασή του φαίνεται πως είναι και ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, ο οποίος ωστόσο παραδέχτηκε πως αναγνωρίζει το δίκιο των εργαζομένων. «Δεν υπάρχει τίποτα το εκδικητικό με τους εργαζομένους. Και εγώ θέλω να πάρουν τα λεφτά τους γι’ αυτό και τους πρότεινα την εξόφλησή τους σε δύο δόσεις και με τους μισούς τόκους» μας δήλωσε.
Σε ερώτησή μας τί θα κάνει εάν οι εργαζόμενοι δεν δεχτούν την πρότασή του, ο κ. Τσίρος απάντησε: «Κοιτάξτε, υπάρχει μια προσφυγή του δημοσίου προς το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα αυτό και αν βγει υπέρ του δημοσίου, τότε θα τα χάσουν τα λεφτά τους. Η πρότασή μου για συμβιβασμό έγινε ώστε να πάρουν τα λεφτά τους σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλιώς αυτή η υπόθεση θα τραβήξει χρόνια. Εγώ θα περιμένω την απάντησή τους.»
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Πηγή www.palmosnews.gr/

Εμείς ως www.ergazomenoi.ota.blogspot.gr θα επανέρθουμε στο θέμα δυναμικά 
Δείτε επίσης

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ.ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ

 «Κοντράρει» δικαστικά εργαζόμενους η Δημοτική Αρχή Τρικάλων για το επίδομα των 176 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.