Google+ Πανικός Μανιτάκη για τη νέα αξιολόγηση της τρόικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πανικός Μανιτάκη για τη νέα αξιολόγηση της τρόικα

Αγώνα δρόμου αναμένεται να δώσει τις προσεχείς τρεις εβδομάδες και ενόψει της νέας έλευσης της τρόικας στην Αθήνα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να προχωρήσει με την διαδικασία αξιολόγησης των φορέων που βρίσκονται κάτω από την κεντρική κυβέρνηση για να εντοπισθούν οι πλεονάζουσες θέσεις. Σε συνδυασμό με την αξιολόγηση του προσωπικού που έπεται, θα μπορέσουν να εντοπισθούν οι υπάλληλοι που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας, με στόχο να υλοποιηθεί η δέσμευση για 25 χιλιάδες υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα εντός του έτους (12.500 εκ των οποίων μέχρι το καλοκαίρι).

Παράλληλα τις προσεχείς ημέρες θα παραδοθούν τα νέα οργανογράμματα των πέντε υπουργείων που απομένουν, ενώ εντός του μήνα θα ακολουθήσει η περιγραφή θέσεων, αρμοδιοτήτων και διαδικασιών για το κάθε υπουργείο προκειμένου να ολοκληρωθούν τα staffing plans. Άμεσα θα έρθει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή και θα ακολουθήσει η έκδοση των απαραίτητων Π.Δ. για τα υπουργεία.

Αν και οι πληροφορίες επιμένουν ότι το θέμα του δημοσίου και των αποχωρήσεων παραμένει ανοιχτό για την τρόικα, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένουν ότι η διαδικασία κινείται εντός χρονοδιαγραμμάτων και τα προαπαιτούμενα που είχαν ζητηθεί έχουν εκπληρωθεί, ενώ παράλληλα διαψεύδουν το ότι υπήρξε συγκεκριμένη εκτίμηση – δέσμευση αριθμού “διαθέσιμων” υπαλλήλων που τελικώς δεν θα απορροφηθούν σε νέες θέσεις και θα οδηγηθούν στην έξοδο.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν κύκλοι του υπουργείου θα ήταν παρακινδυνευμένο να γίνει κάτι τέτοιο, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις, αφού κάθε εκτίμηση στην ουσία λειτουργεί ως δέσμευση προς τους ελεγκτές.

Πηγή  otanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.