Google+ Τα πειθαρχικά συμβούλια πιάνουν δουλειά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τα πειθαρχικά συμβούλια πιάνουν δουλειά

«Αφυπνίζονται» τα πειθαρχικά συμβούλια στο Δημόσιο και υπό την πίεση της τρόικας για άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων αρχίζουν, όπως φαίνεται, να λειτουργούν. Τα σχετικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με βάση αυτά:
-Όλα τα νέα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια συγκροτήθηκαν. Το ίδιο ισχύει και για το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Συγκροτήθηκε και το Γ΄ Τμήμα του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου που εξετάζει υποθέσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ, το οποίο επί δύο χρόνια δεν λειτουργούσε.
-Ήδη έχουν διαβιβαστεί και εξετάζονται στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, που είναι 1550. Στα πειθαρχικά συμβούλια μετέχουν κανονικά οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίσθηκαν ως μέλη, με την εξαίρεση των συμβουλίων σε τέσσερα Υπουργεία, όπου παραιτήθηκαν οι ορισθέντες δικαστικοί λειτουργοί. Το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. κάνει ό,τι απαιτείται, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, για να λειτουργήσουν όλα τα πειθαρχικά συμβούλια. Να σημειωθεί ότι η αναπλήρωση των παραιτηθέντων δικαστικών λειτουργών αποτελεί ευθύνη του αρμοδίου Υπουργού.
-Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει επιταχύνει τους ρυθμούς εργασιών του και εξετάζει περίπου 10-15 υποθέσεις την εβδομάδα από το σύνολο των 450 υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον του. Ήδη, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει εκδώσει περισσότερες από τριάντα αποφάσεις μόνο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ το 2012 εξέδωσε συνολικά 199 αποφάσεις.
-Με πρωτοβουλία του Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. απεστάλησαν προς έλεγχο στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.)  το σύνολο των περίπου 1.900 περιπτώσεων υπαλλήλων  στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα τα οποία επισύρουν σοβαρές ποινές από το 2007 και εντεύθεν και τα οποία βρίσκονταν στην διάθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν αξιοποιηθεί καταλλήλως και αρμοδίως. Για τις περιπτώσεις αυτές εξετάζεται από το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. αν παράλληλα έχει κινηθεί και καταλήξει η εκ του νόμου προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.
-Τέλος, σημειώνεται, ότι ήδη έχει επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας σε 885 υπάλληλους.

Πηγή localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.