Google+ Θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.Τροπολογια 22 εκ.ευρώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.Τροπολογια 22 εκ.ευρώ

Τροπολογία 22 εκατ. ευρώ για τα ΚΗΦΗ

19 Μαρ 13
Με τροπολογία που κατέθεσαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας επιλύεται το πρόβλημα χρηματοδότησης των ΚΗΦΗ για το μεσοδιάστημα έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών από τον φορέα διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης του ΕΣΠΑ, καθώς προβλέπεται χρηματοδότηση ύψους 22 εκ. ευρώ.

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι διασυνδεδεμένα σε λειτουργικό επίπεδο με ΚΑΠΗ και συνεργάζονται με τοπικούς φορείς που παρέχουν παρεμφερείς κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και μονάδες υγείας. Με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών 70 δομών Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας που εξυπηρετούν περίπου 1.521 ηλικιωμένους και απασχολούν 270 εργαζομένους.

Επιστολή στους δημάρχους
Εν τω μεταξύ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική προκήρυξη από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) και οι δήμοι θα πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες προκειμένου να επωφεληθούν του προγράμματος.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, με επιστολή του προς τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, τούς ενημερώνει για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση των ΚΗΦΗ. Συγκεκριμένα στην επιστολή επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «αυτού του είδους τα προγράμματα δεν μοιράζονται με βάση πληθυσμιακά κριτήρια αλλά η ένταξη των δημοτικών, κοινωνικών φορέων ή ιδιωτικών δομών γίνεται με απολύτως ανταγωνιστικές διαδικασίες με αντικειμενικά κριτήρια και με απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Η διαδικασία που απαιτείται για την αδειοδότηση είναι χρονοβόρα και είναι δύσκολο να τελεσφορήσει εντός χρονικού πλαισίου που συνήθως θέτουν αντίστοιχες προσκλήσεις, όσοι δήμοι ενδιαφέρονται για την ίδρυση ΚΗΦΗ, θα πρέπει να κινηθούν άμεσα για την επιλογή ή την πιθανή ενοικίαση του κτιρίου, τη διαμόρφωσή του και τη προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού. Αντίστοιχα όσοι δήμοι έχουν σε λειτουργία ΚΗΦΗ θα πρέπει να εντάξουν στον άμεσο προγραμματισμό τους την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.