Google+ Εκτός Δημοσίου 2.000 «επίορκοι», και ακόμη 5.000 έως το τέλος του χρόνου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εκτός Δημοσίου 2.000 «επίορκοι», και ακόμη 5.000 έως το τέλος του χρόνου

Κοντά σε συμφωνία για την άμεση αποχώρηση 2.000 επίορκων υπαλλήλων και άλλων 5.000 μέχρι το τέλος του έτους βρίσκονται ύστερα από 4ωρη σύσκεψη κυβέρνηση και τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες που αφήνουν να διαρρεύσουν κυβερνητικοί κύκλοι

Στουρνάρας και Μανιτάκης βγήκαν απο την σύσκεψη αγκαλιάστηκαν και ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί δείχνοντας ότι δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση μεταξύ τους. Ο Γ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», λίγο πριν επιστρέψει στην σύσκεψη με την τρόικα.
«Δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία αλλά διευκρινήσεις και τις οποίες θα δώσω. Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων. Άλλωστε εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις» πρόσθεσε ο κ. Μανιτάκης για την ουσία της διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από κύκλους της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία για αποχώρηση από το Δημόσιο των δύο χιλιάδων επιόρκων καθώς και άλλων 5.000 μέχρι το τελος του έτους.
Η συνάντηση του Γ. Στουρνάρα και των εκπροσώπων των δανειστών θα επαναληφθεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι καθώς όλα τα μέτωπα σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών παραμένουν ανοιχτά.

Εξερχόμενος του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι η τρόικα ζήτησε πρόσθετα στοιχεία για τις απολύσεις στο δημόσιο. «Θα τα παράσχουμε άμεσα» είπε χαρακτηριστικά. «Συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας».

Ερωτηθείς για τη στάση της τρόικας, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι «δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινίσεις και τις οποίες θα δώσω». Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να προδικάσει την εξέλιξη των συζητήσεων, λέγοντας ότι «άλλωστε εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις».

Συνεργάτες του υπουργού τόνισαν ότι «δεν μπήκε κανένα νέο θέμα από την πλευρά της τρόικας στο ζήτημα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο και πολύ περισσότερο δεν απαίτησαν την απομάκρυνση 20.000 υπαλλήλων», όπως ανέφεραν κάποιες πληροφορίες των τελευταίων ημερών.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών περιορίστηκε στα όσα έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι των δανειστών της χώρας και σε όσα προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κάτι που έχει εκπληρώσει η κυβέρνηση, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ μικρή αναφορά έγινε και για το θέμα των επίορκων, για τους οποίους ο κ. Μανιτάκης τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να τους απομακρύνει χωρίς καθυστερήσεις.

Εγκύκλιος σε 8 υπουργεία για καταργήσεις φορέων
Τελεσίγραφο» σε οκτώ υπουργεία απευθύνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης ζητώντας άμεση ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης καταργήσεων ή συγχωνεύσεων υπηρεσιών και φορέων τους.
Μέχρι τις 20 Απριλίου τα υπουργεία Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Μακεδονίας-Θράκης θα πρέπει να αποστείλουν στην κεντρική υπηρεσία συγκεκριμένα στοιχεία για τον εντοπισμό τυχόν καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την κατάργηση 8 φορέων και 197 νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα.
Ο υπουργός ζητά να αποτυπωθεί η εικόνα που επικρατεί όσον αφορά την ολοκλήρωση «της διενεργούμενης εκκαθάρισης και των διαδικασιών τακτοποίησης του προσωπικού», την αξιοποίηση των ιδιόκτητων κτιρίων και τη λήξη των μισθώσεων των μη ιδιόκτητων, τη διασφάλιση, μεταφορά και αξιοποίηση του κάθε είδους εξοπλισμού κτλ.
Με εγκύκλιο που εστάλη χθες, Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013 (Αρ. Πρωτ.: ΔΟΑ/Φ.20/οικ.9824) επιδιώκεται η επιτάχυνση των προβλεπόμενων ενεργειών στο ζήτημα των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων φορέων ενώ τα υπουργεία καλούνται να δώσουν αναλυτικά στοιχεία για «Προσωπικό», «Κτιριακή Υποδομή», «Εξοπλισμό», «Δαπάνες» και «Ολοκλήρωση Συγχώνευσης, Κατάργησης ή Εκκαθάρισης».
Οπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων μεταρρυθμιστικών μέτρων που προωθεί στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, προωθεί και την ορθολογική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα στην κατεύθυνση του περιορισμού του εύρους του (μέσω καταργήσεων ή συγχωνεύσεων)».
Σημειώνεται ότι εκδόθηκε ήδη ο νόμος 4109/2013 (ΦΕΚ 16 Α') «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».
Με τις ρυθμίσεις των άρθρων 1 έως 13 του νόμου αυτού καταργήθηκαν οκτώ φορείς «των οποίων η αποστολή και ο ρόλος κρίθηκε ότι μπορεί πλέον να ασκηθεί από κάποια υφιστάμενη δομή συνεκτικότερα» και συγχωνεύθηκαν 197 νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα.
Ετσι, στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να παρακολουθήσει την πορεία υλοποίησης των συγχωνεύσεων ή καταργήσεων, η οποία όπως σημειώνει είναι μία συνεχής, δυναμική, διαδικασία. Γι' αυτό, σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να ορισθούν αρμόδιοι σε κάθε υπουργείο οι οποίοι έχοντας συντονιστικό ρόλο στη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Ημερησία», «Βήμα»)

Πηγή thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.