Google+ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΙΔΑΧ ΔΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.ΜΑΝΙΤΑΚΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΙΔΑΧ ΔΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.ΜΑΝΙΤΑΚΗ

(σ.σ. Το ξαναλέμε, 1891 συνάδελφοι εργαζόμενοι εδώ και τρεις μήνες έχουν χάσει την δουλειά τους, έχουν χάσει το 25% του μισθού τους, παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων υπέρ τους, περί αντισυνταγματικότητας της διαθεσιμότητας, με την κυβέρνηση να αγνοεί και τα δικαστήρια και αυτούς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους, πανηγυρίζοντας άλλη μία "επιτυχία".
Ας ελπίσουμε να ολοκληρωθεί σύντομα η όλη διαδικασία και μπούν στις θέσεις τους.
Το ξαναλέμε πολύ απλά γιατί, σήμερα αυτοί, αύριο εμείς.)

Ολοκληρώθηκε η μετακίνηση των ΔΕ ΙΔΑΧ; 

Εντύπωση μου προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη, στη συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ, όσον αφορά την μετακίνηση των 1891 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ήδη τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Ανέφερε ότι οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν ήδη μετακινηθεί, πράγμα που δεν ισχύει. Έχουν προσωρινά τοποθετηθεί σε θέσεις τις οποίες κλήθηκαν να επιλέξουν. Και φυσικά έσπευσαν αθρόα να δηλώσουν ότι δέχονται να μετακινηθούν, όχι επειδή εξ αρχής έτσι ήθελαν, αλλά μπροστά στο δίλημμα που του επεβλήθη «ή αποδέχεστε την κινητικότητα και μετακινήστε σε καινούργιες υπηρεσίες ή απολύεστε», προφανώς επέλεξαν να δουλέψουν, να έχουν δουλειά, να έχουν αντικείμενο και να πληρώνονται γι αυτό, να παράγουν έργο. Δεν μπορούν όμως να αναλάβουν ακόμα υπηρεσία. Δεν μπορούν να πληρωθούν κανονικά. Ο υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε ένα ότι δεν έχει υπογράψει ακόμα για κανέναν από τους προαναφερθέντες δημοσίους υπαλλήλους πράξη μετακίνησης και ανάληψης υπηρεσίας.
Το σχέδιο κινητικότητα ναι μεν προχωράει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Μπορούμε να του θυμίσουμε ότι ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο των ενστάσεων –χθες, 17-04-2013 έληξε η προθεσμία υποβολής ένστασης και από σήμερα «τρέχει» το δεκαήμερο της επεξεργασίας των ενστάσεων. Ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι όλο αυτό που κατά τα λεγόμενά του το έφερε σε πέρας –κάτι που πραγματικά ελπίζουμε ότι θα γίνει και σύντομα μάλιστα- διήρκησε τρεις μήνες. Αν δεν κάνω λάθος έχουμε Απρίλιο κι η διαθεσιμότητα μετράει από τον Νοέμβριο του 2012. Δηλαδή, μιλάμε για πέντε μήνες και όχι τρεις.
Και όσο για τις δικαστικές αποφάσεις που θεωρεί ότι ξεπεράστηκαν να επισημάνουμε ότι η αντισυνταγματικότητα του Νόμου και η προσχηματικότητα των κριτηρίων με τα οποία εκτοπίστηκαν από τη μία μέρα στην άλλη περίπου 2000 άνθρωποι από τη δουλειά τους, δεν έχουν αρθεί με το ότι απλώς έσπευσαν να κάνουν αιτήσεις.
 Υποθέτω ότι αν δεν υπήρχε το θέμα της συνταγματικότητας του συγκεκριμένου Νόμου, να μην είχε ξεκινήσει καν η κινητικότητα. Διαδικασία η οποία καθυστέρησε να ξεκινήσει, απαξίωσε υπαλλήλους και προσωπικότητες, προχωράει πολύ αργά, δεν έχει ολοκληρωθεί κι όλα αυτά για να την εξασφάλιση της τελευταίας δόσης του προηγούμενου έτους.
Για όλα τα παραπάνω, δεν βρίσκουμε το λόγο να στείλουμε ευχαριστήριο τηλεγράφημα στον υπουργό, απλά να του υπενθυμίσουμε να ολοκληρώσει ό,τι ξεκίνησε ελπίζοντας ότι θα  τηρήσει τις δεσμεύσεις του, ως υπουργός και υπερασπιστής του ελληνικού συντάγματος.


Απο ipalliloiidax.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.