Google+ Ο ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ο ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

«Τα Οικονόμησαν Οι Μ.Κ.Ο. Χωρίς Να Προσφέρουν Τίποτα»

Στο ανώτατο επίπεδο εκφράστηκε η αντίθεση των εργαζομένων ΟΤΑ στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης μέρους

της υπηρεσίας καθαριότητας στον Δήμο Κιλελέρ.
Στη Νίκαια βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, μαζί με κλιμάκιο της Ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ, για να εμποδίσουν την αυριανή δημοπρασία.
Μάλιστα, για αύριο έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 7 π.μ. μέχρι και τις 11 π.μ., ώστε να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάδειξης ιδιώτη που θα αναλάβει μέρος της καθαριότητας στον Δήμο.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα ο κ. Μπαλασόπουλος επισήμανε ότι «με 900.000 € θα εκχωρηθεί για το 2013 η αποκομιδή των απορριμμάτων σε Πλατύκαμπο και Νίκαια, ενώ σε όλον τον Δήμο Κιλελέρ ο ιδιώτης θα αναλάβει το πλύσιμο των κάδων».
«Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε ο Δήμος Κιλελέρ να αγοράσει δέκα απορριμματοφόρα και να κάνει και τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού» δήλωσε ο κ. Μπαλασόπουλος. Μάλιστα, ζήτησε να αρθεί η απαγόρευση προσλήψεων που ισχύει σε ότι αφορά τους ΟΤΑ
Παράλληλα, κατήγγειλε ότι επιχειρείται, συνολικά στους Δήμους, ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών μέσω κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, όπου «οι πολίτες θα καλύπτουν το κόστος», ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ ξιφούλκησε και κατά των Μ.Κ.Ο., οι οποίες – όπως είπε – «δεν προσέφεραν τίποτα και μετατράπηκαν σε σύγχρονους δουλέμπορους που οικονόμησαν χωρίς να προσφέρουν τίποτα ούτε στην Κοινωνία ούτε στους εργαζομένους».
Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας άσκησε κριτική κατά του δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα, για τον οποίο επισήμανε τα παρακάτω: «για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Κομήτσας – Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας- με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού και χρημάτων, σπεύδει να εφαρμόσει ότι οι επιτάσουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων, της ΕΕ και των  βιομηχάνων, όπως με περίσσιο θράσος δήλωσε στο Προεδρείο του Συλλόγου που πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας για να δηλώσει την αντίθεσή του».




Πηγή press-a.gr

Δίτε ακόμα 

Οι εργαζόμενοι του δήμου Βριλησσίων ΞΑΝΑ αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία.

 Οι δημοτικοί υπάλληλοι αγωνίζονται στο δήμο Αγιάς για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

 ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.