Google+ Ο Μανιτάκης προσλαμβάνει κόσμο..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ο Μανιτάκης προσλαμβάνει κόσμο..

Αντ. Μανιτάκης: 3.000 διορισμοί μέσα στο 2013 

ασεπ διοριστεοι μανιτακης

 Τρεις χιλιάδες διορισμοί με βάση τον κανόνα «ένας προς πέντε», θα υπάρξουν εντός του τρέχοντος έτους, από τη λίστα των 10.000 και πλέον αδιόριστων του διαγωνισμού του 2009 - ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ).

Ερωτηθείς από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, για τον αριθμό των διοριστέων του 2009 που παραμένουν αδιόριστοι, ο κος Μανιτάκης ανέφερε πως το υπουργείο δεν είναι σε θέση να τον προσδιορίσει επακριβώς, λόγω του πλήθους των φορέων που προβαίνουν σε προσλήψεις. Παρά ταύτα, «έχουμε ζητήσει από τους φορείς να ενημερώνουν το υπουργείο για το πόσοι διορίζοντα κάθε χρόνο». Σε κάθε περίπτωση, «εκείνοι που αναμένουν τον διορισμό τους είναι πάνω από 10.000. Υπάρχει ο κανόνας του «ένας προς πέντε» (σ.σ. ένας διορισμός έναντι πέντε αποχωρήσεων), καθώς και η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015» ανέφερε ο υπουργός. «Ήδη βρισκόμαστε στο όριο του αριθμού αυτού, αλλά υπάρχει και ο περιορισμός των πιστώσεων που μας εμποδίζει να πληρώσουμε τα κενά που διαπιστώνονται από τις αξιολογήσεις...».

Ο κος Μανιτάκης έσπευσε πάντως να διαβεβαιώσει, πως «η σειρά επιτυχίας τηρείται αυστηρώς ανάλογα με τον φορέα όπου έχουν επιτύχει οι διοριστέοι».

Ο Β. Οικονόμου, επεσήμανε από πλευράς του πως με βάση την αναλογία «ένας προς επτά» που τηρείται σήμερα, σε μια σειρά από φορείς οι επιτυχόντες δεν θα διοριστούν ποτέ, λόγω λήξης ισχύος των διαγωνισμών.

«Αφού το κράτος δεν έχει λεφτά να τους προσλάβει και ήταν δέσμιο διεθνών συμβάσεων, γιατί έβγαλε 725 θέσεις προκήρυξης για την Πυροσβεστική, και σήμερα λέει πως δεν έχει λεφτά;» σχολίασε ο βουλευτής. «Μήπως πρέπει να πούμε στο κάθε παιδί πως τζάμπα περιμένει; Άμα του το πούμε όμως, θα υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες σε κείνους που προκήρυξαν τους διαγωνισμούς. Ακόμα και με την αναλογία 1/1 το 2015, οι επιτυχόντες στην Πυροσβεστική δεν θα διοριστούν, καθώς ο διαγωνισμός έχει ισχύ διετίας».

«Το θέμα των διοριστέων ήταν για μας πρώτη φροντίδα και έγνοια» απάντησε ο κος Μανιτάκης, γιατί «πρώτοι που έχουν δικαίωμα στην εργασία και αξίωση για κατάληψη θέσης στο Δημόσιο, είναι οι διοριστέοι που περιμένουν τόσο καιρό να δικαιωθούν».

«Πετύχαμε, ώστε για κάθε έναν που απολύεται για συγκεκριμένους λόγους, να προσλαμβάνεται και ένας από τον κατάλογο του ΑΣΕΠ, πέρα από τον περιορισμό του 1/5 και τους άλλους δημοσιονομικούς περιορισμούς» ανέφερε ο κος Μανιτάκης. «Αν καταφέρουμε να απαλλάξουμε το Δημόσιο από εκείνους που δεν έχουν τα προσόντα, αυτούς που έχουν χρησιμοποιήσει δόλια μέσα και έχουν παραβεί το νόμο, εκείνους που είναι υπόλογοι πειθαρχικά και δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τότε θα είμαστε σε θέση να προσλάβουμε τον αντίστοιχο αριθμό που παραμένει. Θα κάνουμε ό,τι δυνατόν, ώστε εντός του 2014 να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε εκείνοι που αναμένουν με τόση καρτερικότητα, να δικαιωθούν. Και η προσπάθεια για ποιοτική αξιοποίηση και ανανέωση του προσωπικού, η χαλάρωση της αναλογίας 1/1 και η βελτίωση των δημοσιονομικών, θα μας επιτρέψει να απαλύνουμε την κοινωνική αυτή αδικία» κατέληξε ο υπουργός

Πηγή capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.