Google+ Η αυτοδιοίκηση εκπέμπει SOS.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η αυτοδιοίκηση εκπέμπει SOS.

Στον «αέρα» προγράμματα για 60.000 ανέργους, απειλή λουκέτου στους παιδικούς σταθμούς, «εφ' όπλου λόγχη» το παράγγελμα για την ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

Με «λουκέτο» απειλούνται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, που εξυπηρετούν τουλάχιστον 60.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει διαθέσει ακόμα τα αντίστοιχα κονδύλια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πόλεμο στην κυβέρνηση κηρύττει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος Πόλεμο στην κυβέρνηση κηρύττει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος Ταυτόχρονα, στον αέρα βρίσκονται τα προγράμματα απασχόλησης 60.000 ανέργων, όπως και η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και για άτομα με ειδικές ανάγκες, που λειτουργούν σε δήμους, αφού ούτε σε αυτή την περίπτωση έχουν βρεθεί οι αντίστοιχοι κοινοτικοί πόροι.
Εκπέμπουν SOS
Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, εκφράζοντας τη βούληση ολόκληρης της ΚΕΔΕ, έχει εκπέμψει δραματικό SOS προς την κυβέρνηση. Με κατεπείγουσα επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, που έχει κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό, ζητεί άμεσα συνάντηση προκειμένου να ανευρεθούν λύσεις, διότι πλέον δεν υπάρχει χρόνος.
Το θέμα θα τεθεί μετ' επιτάσεως από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στα Γιάννενα. Στο μεταξύ, αναστατωμένοι είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας διαρροών για «τυφλές» απολύσεις υπαλλήλων με κατάργηση Νομικών Προσώπων που ανήκουν σε δήμους.
«Οποιαδήποτε απόλυση για εμάς ισοδυναμεί με πόλεμο. Ας γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι είμαστε σε κατάσταση "εφ' όπλου λόγχη"», δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος. Και προσθέτει: «Δεν θ' αφήσουμε κανένα συνάδελφο απροστάτευτο. Ο αγώνας μας δεν είναι συνδικαλιστικός, είναι πάνω από όλα κοινωνικός, δηλαδή θα έχει κατάληξη την κοινωνία...
»Γνωρίζουμε ότι είμαστε η δεξαμενή από την οποία πρόκειται να υλοποιηθούν οι στόχοι της κυβέρνησης για απολύσεις στο Δημόσιο. Ομως οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των κοινωνικών δομών, που πλέον μόνο στους δήμους λειτουργούν, δεν αφορούν μόνο τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών. Παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, ωδεία, αθλητικά κέντρα, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, που είναι σήμερα μια ανάσα για τους πολίτες, θα κλείσουν. Κάθε υπηρεσία, που με κόπο έχει φτιαχτεί για τους δημότες-πολίτες χρόνια τώρα, θα κλείσει. Ηδη η κυβέρνηση έχει επιβάλει οικονομική ασφυξία στους δήμους, ώστε να εξαθλιωθούν και να μην υπάρξουν περιθώρια αντιδράσεων».
Καταλήγοντας, ο κ. Μπαλασόπουλος προτρέπει τους δημάρχους, που σε λίγους μήνες «θα ζητήσουν την ψήφο των δημοτών τους, να αφήσουν την παθητική στάση που οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργικά και θεσμικά σε κατάρρευση. Να καταγγείλουν την κυβέρνηση και να ταχθούν με τους δημότες τους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.