Google+ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ-ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ-ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Ανακοινωνονται οι μπατακτσηδες δημοι 

  
Δημοι οικονομικα προβληματα

150 εκατομμύρια εκταμιεύτηκαν από το Υπ. Εσωτερικών για να πάνε στις οφειλές των παρελθόντων ετών, όμως αυτά έχουν μπλοκάρει στα ταμεία των δήμων. Προχθές ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ε. Στυλλιανίδης φανερά εκνευρισμένος εξήγγειλέ ότι άμεσα θα ανακοινωθεί πίνακας με τους δήμους που έχουν πάρει λεφτά και δεν τα έχουν διοχετεύσει στην αγορά όπως είχαν υποχρέωση και όπως ήταν ο στόχος της χρηματοδότησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Οπως είναι γνωστό το σχέδιο έχει εξασφαλίσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών που εκκρεμούν εδώ και χρόνια και προγραμματίζεται να διοχετευτεί στους δήμους και άμεσα στην αγορά.
Ομως η διστακτικότητα των υπαλλήλων στις ενυπόγραφες ευθύνες και η τεράστια γραφειοκρατία που καθιερώθηκε φαίνεται ότι έχει μπλοκάρει τα χρήματα που λιμνάζουν στα ταμεία των δήμων.
Ο Υπουργός εμμέσως επιρρίπτει ευθύνες στους δημάρχους, είτε διότι αυτοί έχουν άλλες προτεραιότητες για το ζεστό χρήμα, είτε γιατί δεν τολμούν να συγκρουστούν με τις υπηρεσίες τους.
Ετσι ανακοίνωσε ότι θα μπει σε εφαρμογή η διαδικασία της τιμωρίας και της επιβράβευσης. Στις κατανομές των δήμων θα επιβραβευτούν οικονομικά οι δήμοι που κινούν γρήγορα τις χρηματορροές και θα μειονεκτήσουν οι δήμοι που μπλοκάρουν τα χρήματα στα ταμεία τους. Για το λόγο αυτό αναμένεται η δημοσιοποίηση του πίνακα με τους καλούς και τους κακούς δήμους.

Πηγή myota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.