Google+ Ενημέρωση από ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Κατερίνη: «Είναι δύσκολοι καιροί, κινδυνεύουμε όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι άμεσα με απόλυση»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση από ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Κατερίνη: «Είναι δύσκολοι καιροί, κινδυνεύουμε όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι άμεσα με απόλυση»


 ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Κατερίνη:

Ενημερωτική ημερίδα διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας με θέμα, «Οι τελευταίες εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Καλεσμένοι-ομιλητές ήταν εκπροσώποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ), οι οποίοι ανέλυσαν τα όσα δυσάρεστα δρομολογούνται για τους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και τους δημότες, τονίζοντας ότι ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί ενάντια σε αυτά που έρχονται.


Οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, καθώς και τα προηγούμενα μέτρα που πάρθηκαν, εφεδρεία, περικοπές, μετακινήσεις, χαράτσια και αυξημένη φορολογία έχουν πολλαπλές επιπτώσεις στην κοινωνία. Τα στελέχη της Ομοσπονδίας που βρέθηκαν προχθές στην Κατερίνη τα ανέλυσαν, υπογραμμίζοντας κυρίως το τέλος μιας σειράς δωρεάν υπηρεσιών που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, προνομιούχοι και μη, αλλά βεβαίως και τις χιλιάδες απολύσεις που έρχονται.
Την ενημερωτική εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Χρήστος Κομπατσιάρης, λέγοντας ότι διοργανώθηκε μπροστά στα ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα και την ανάγκη επίλυσης αποριών. «Προβληματιζόμαστε με τις εξελίξεις», είπε ενώ πρόσθεσε ότι μέσω εκδηλώσεων σαν και αυτή επιλύονται και επί μέρους απορίες συναδέλφων.
Στην ημερίδα αυτή, ομιλητές ήταν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Ρετζέπης και Χρήστος Χαβδούλας, καθώς και ο πρόεδρος των δημοτικών αστυνομικών Αθηνών Θάνος Τάτσης.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΤΖΕΠΗΣ
Ο κ. Ρετζέπης μίλησε για την επίμαχη τελευταία εγκύκλιο για κατάργηση ΝΠΙΔ ΟΤΑ, τα οποία θα παύουν να υπάρχουν χωρίς να δίνεται η δυνατότητα να περάσουν στο δήμο. Όσο για τα ΝΠΔΔ, είναι στη διακριτική ευχέρεια των δήμων. Επιπλέον, το μνημόνιο μιλά και για 30% κατάργηση οργανικών μονάδων και δομών, κάτι που θα φέρει κι άλλες απολύσεις.
«Χάνονται υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες δωρεάν και οι επιπτώσεις αυτών των μέτρων θα φανούν το επόμενο διάστημα. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασκείται λειτούργημα και θα γίνει κατανοητό αυτό όταν οι υπηρεσίες ιδιωτικοποιηθούν. Τότε θα είναι κακές, πανάκριβες και οι εισπράξεις τους θα καταλήγουν σε τσέπες ιδιώτη».

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΒΔΟΥΛΑΣ
Ο κ. Χαβδούλας εμφανίστηκε επιθετικός, λέγοντας ότι πέρα από τις μειώσεις μισθών και τα άλλα μέτρα που έχουν βαρύνει του δημοτ. υπαλλήλους φαίνεται ξεκάθαρα ότι, «είμαστε αριθμοί για την κυβέρνηση. Ζητούν 4.000 κεφάλια χωρίς να ρωτούν αν είναι αποδοτικοί οι συνάδελφοι που θα απολυθούν».
Ακόμα, έθεσε ζήτημα ανταποδοτικότητας καθώς ο μισθός του εκπαιδευτικού είναι ανταποδοτικός, καθώς τα χρήματα αυτά ¨γυρνούν¨ στην τοπική κοινωνία. Τέλος, παρέθεσε λόγια του κ. Φούχτελ από την Τρόικα, ο οποίος από το βήμα της ΔΕΘ είχε επαναλάβει τα λόγια έτερου γερμανού πολιτικού, ότι θα πρέπει να επιστρέψει ο δημόσιος χαρακτήρας των άλλοτε δημοτικών επιχειρήσεων στη Γερμανία, που έχουν αποκρατικοποιηθεί.

Ο ΘΑΝΟΣ ΤΑΤΣΗΣ
Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος των δημοτικών αστυνομικών του δήμου Αθηναίων κ. Τάτσης, βασιζόμενος σε δυο σκέλη. Το πρώτο είναι το γεγονός ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε στην πράξη μη εκτελεστό το νόμο κινητικότητας. «Είναι δύσκολοι καιροί, κινδυνεύουμε όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι άμεσα με απόλυση».
Έπειτα, στάθηκε στις δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν οι δήμοι και πρέπει να παραμείνουν. «Θα αποτύχει η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, ενωμένοι όλοι μαζί θα δώσουμε στην κοινωνία να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό». Στάθηκε ακόμα και στη συναίνεση, όπως είπε, από πλευράς των δημάρχων στα σχέδια της Τρόικας, «παρά τα όποια ψηφίσματα βγάζουν».
Γενική αντίληψη μεταξύ των ομιλητών ήταν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και των δημάρχων είναι όλα δρομολογημένα και συμφωνημένα. Για το λόγο αυτό πρέπει να αντιδράσουν και οι πολίτες, καθώς πρόκειται για παρεχόμενες υπηρεσίες προς μη προνομιούχους πολίτες και η κατάργησή τους θα μεγαλώσει το χάσμα στην ελληνική κοινωνία.

Πηγή pierialife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.