Google+ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ-ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ-ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ


Εκτος περιορισμου 1/5 οι νησιωτικοι δημοι –εντος περιορισμου τα νομικα τους προσωπα.


Τη διευκρίνιση ότι δεν υπάγονται στο περιορισμό «μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις», κάνει με εγκύκλιο του το υπουργείο Εσωτερικών. Στην ίδια εγκύκλιο γίνεται γνωστό ότι η ευνοϊκή αυτή διάταξη αφορά καθαρά και μόνο τους δήμους συγκεκριμένων νησιωτικών περιοχών, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται τα νομικά τους πρόσωπά. Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι σε περιπτώσεις που τρέχουν διαδικασίες πρόσληψης αυτές ολοκληρώνονται κανονικά, ενώ αν υπάρχουν επιπλέον κενά, αυτά θα μπορούν να καλυφθούν με τη διαδικασία των μετατάξεων. Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι «οι προσλήψεις και διορισμοί τακτικού προσωπικού σε νησιωτικούς δήμους δεν εμπίπτουν στον περιορισμό των προσλήψεων του άρθρου 11 του ν. 3833/2010». Στο επίμαχο σημείο του νόμου προβλέπεται μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Στη σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι εκτός των δήμων που ανήκουν στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίου, στις παραπάνω ρυθμίσεις του εμπίπτουν και οι δήμοι Κυθήρων, Σαλαμίνας, Αγκιστρίου, Αίγινας, Σπετσών, Πόρου, Ύδρας, Σαμοθράκης, Σκύρου, Θάσου, Ελαφόνησου, Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκόπελου και Γαύδου, οι οποίοι πληρούν την αρχή «ένα νησί ένας δήμος».
Ωστόσο γίνεται σαφές ότι όπως ρητώς προκύπτει από το λεκτικό της διατάξεως, αυτή αφορά στους νησιωτικούς δήμους, δηλαδή όχι στους ΟΤΑ α΄ βαθμού εν γένει (όπου στην έννοια των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, πέραν των δήμων ανήκουν και τα δημοτικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα δημοτικά Ιδρύματα και οι Σύνδεσμοι ΟΤΑ σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν.3584/2007, όπως ισχύει). Κατά συνέπεια, τα δημοτικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα ιδρύματα και οι Σύνδεσμοι υπάγονται, ως προς την πρόσληψη τακτικού προσωπικού, στους περιορισμούς του άρθρου 11 του ν. 3833/2011, όπως ισχύει. Στους ίδιους περιορισμούς υπάγονται και τα ν.π.ι.δ. των ΟΤΑ.
Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των νησιωτικών Δήμων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα, προκειμένου να διασφαλίζεται η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους πολίτες, η εδραίωση της οικονομικής τους αυτοτέλειας, η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους και η υλοποίηση των υποχρεώσεών τους, που πληθαίνουν ή αλλάζουν τρόπο εκτέλεσης βάσει των νέων δεδομένων (λόγω, παραδείγματος χάριν, των ενεργειών στις οποίες υποχρεούνται να προβαίνουν οι Οικονομικές τους Υπηρεσίες ή της χρήσης των νέων τεχνολογιών). Στην περίπτωση νησιωτικών Δήμων όπου υφίστανται ακόμη αναγκαίες προς πλήρωση κενές οργανικές θέσεις τακτικού προσωπικού, ο Δήμος μπορεί  να προβεί στην κάλυψη κενών οργανικών του θέσεων με εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων περί μετατάξεων ή με την υποβολή αιτήματος για πρόσληψη, βάσει του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.  Το Υπουργείο Εσωτερικών προκρίνει την επιλογή η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων σε νησιωτικούς Δήμους να γίνει με μετατάξεις κατόπιν αιτήσεων των υπαλλήλων.

Αναλυτικά η εγκύκλιος.

Αναδημοσίευση απο localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.