Google+ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η ΕΡΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Κοινό δελτίο τύπου σωματείων υπαλλήλων Δήμων Περιφέρειας Δ.Μακεδονίας


http://www.kozan.gr/wp-content/uploads/2013/06/ert3.jpgΤο εξωφρενικό κλείσιμο της ΕΡΤ, εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική καταστολής και διάλυσης κάθε έννοιας, όχι απλά νομιμότητας αλλά ήθους.
-Την ώρα που τα ιδιωτικά ΜΜΕ εκπέμπουν παράνομα σε δημόσιες συχνότητες με προσωρινές άδειες λειτουργίας εδώ και 22 χρόνια.
-Την ώρα που αναβάλλεται για 4η συνεχή χρονιά ο φόρος επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και γίνεται αποδεκτό από την άτεγκτη κατά τα άλλα “Τρόικα”.
-Την ώρα που ιδιωτικό ΜΜΕ δανειοδοτείται με 180 εκ. ευρώ από χρεοκοπημένη και ανακεφαλαιωμένη από τον ελληνικό λαό τράπεζα.
-Την ίδια ώρα που τα ελλείμματα των ιδιωτικών ΜΜΕ καλύπτονται από τα διόδια που έχουν εκχωρηθεί στους μιντιάρχες-εργολάβους, την ανάθεση έργων και των εφοπλιστικών φοροαπαλλαγών.
-Την ίδια ώρα πριμοδοτούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ τα χρεοκοπημένα ιδιωτικά ΜΜΕ να συνεχίσουν να παράγουν  “αντικειμενική” ενημέρωση και σαπουνόπερες….
 Δε μπορούμε να πούμε πολλά. Κάποιοι τα έχουν πει χρόνια τώρα καλύτερα από τον καθένα μας:
Το ανυπεράσπιστο αγόρι
Ο κύριος Κ. έλεγε πως είναι σφάλμα να καταπίνεις σιωπηλά την αδικία που σου έγινε, και διηγήθηκε την ακόλουθη ιστορία: “Κάποιος περαστικός είδε ένα αγόρι που έκλαιγε και το ρώτησε τι είχε πάθει. “Είχα δυο γρόσες για να πάω σινεμά” είπε το αγόρι, “κι ένα παιδί που περνούσε, μου βούτηξε τη μια γρόσα απ’ το χέρι” – και του ‘δειξε ένα παιδί λίγο πιο πέρα. “Και δε φώναξες βοήθεια;” ρώτησε ο περαστικός. “Πώς δε φώναξα!” είπε το αγόρι, και τα αναφιλητά του δυνάμωσαν. “Και δε σ’ άκουσε κανείς;” ρώτησε πάλι ο περαστικός, και το χάιδεψε τρυφερά. “Όχι” είπε μέσα στ’ αναφιλητό του το αγόρι. “Και γιατί δε φώναζες πιο δυνατά; Δεν μπορούσες;” ξαναρώτησε ο περαστικός. “Όχι” ξανάπε το αγόρι, που βλέποντάς τον να χαμογελάει, ένιωσε την ελπίδα του να ζωντανεύει. “Τότε, δώσ’ μου τη κι αυτήν!” είπε ο περαστικός, και αρπάζοντάς του και την άλλη γρόσα από το χέρι, συνέχισε ανέμελα το δρόμο του”.
ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΚΟΫΝΕΡ
Σ.ΥΠ.ΟΤΑ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ,
ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ & ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Αναδημοσίευση απο kozan.gr

Δείτε ακόμα   

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Σήμερα είναι η Ε.Ρ.Τ., αύριο θα είναι τα Ε.Α.Σ. και μεθαύριο άλλοι φορείς του Δημοσίου

    Αθήνα, 12 Ιουνίου 2013

    Αριθμ. Πρωτ.: 575

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μία απόφαση που χαρακτηρίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα, αφού προηγουμένως ψήφισε τη σχετική πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» στην Ε.Ρ.Τ. Είναι προφανές πώς υποταγμένη στους δανειστές και για να ικανοποιήσει τις επιταγές της τρόικα,  η κυβέρνηση θα συνεχίσει το καταστροφικό της έργο στο Δημόσιο Τομέα. Είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε τα σχέδια της.

Θέλει πάση θυσία η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπως προβλέπει το μνημόνιο. Για να φανεί αρεστή στη Μέρκελ, το Σόιμπλε και στη συνομοταξία των κατακτητών της χώρας, αποφασίζει και «εκτελεί» το δημοκρατικό πολίτευμα. Κλείνει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, κάτι που σε καμία δημοκρατική χώρα δεν έχει συμβεί.

Σήμερα είναι η Ε.Ρ.Τ., αύριο θα είναι τα Ε.Α.Σ. και μεθαύριο άλλοι φορείς του Δημοσίου. Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει καταλύσει το Σύνταγμα και υλοποιεί την καταστροφική πολιτική των μνημονίων με αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις. Στο στόχαστρο της έχει βρεθεί αρκετές φορές και θα συνεχίσει να βρίσκεται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.    

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης και εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. Καλεί ταυτόχρονα όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι σε κατάσταση «εφ’ όπλου λόγχης» προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας που θέλουν με συνοπτικές διαδικασίες να καταργήσουν φορείς και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στη μακριά μαύρη λίστα των ανέργων.  


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

2 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει ο κοσμος που συγκεντρώθηκε. Αφού έγινε καθαρό από όλους ότι το όλο ζήτημα αξίζει μόνο 1 εικοσιτετράωρη απεργία. Από αύριο θα περιμένουμε το επομενο λουκέτο δημόσιου τομέα για άλλη μια 24ωρη. Ντροπή για τον Ελληνα που υποκρίνεται ότι θέλει δημόσιες υπηρεσίες, ντροπή που απαξιώνει τον ευατό του, ντροπή που αντί να απαιτήσει σταθερότητα στον ιδιωτικό τομέα, εστω αυτή που υπήρχε στο δημόσιο, απαιτεί δουλοπρεπείς και ανελεύθερους υπαλλήλους, ντροπή που διψάει για εξιλαστήρια θύματα για να δικαιολογήσει την δική του ανικανότητα να ψηφίζει, να υπακούει στους κανόνες που ο ίδιος θέτει και να διαμορφώνει την κοινωνία που διατυμπανιζει ότι επιθυμει. Δεν αξίζετε των υπηρεσιών άμεμπτων και αδέκαστων υπαλλήλων. Για αυτό θα σβήσει το δημόσιο. Για αυτό ότι θα ρθει θα ναι χειρότερο από το προηγούμενο. Οταν εξήγησα στο παιδί μου γιατί διαφωνώ με τις απεργιούλες, μου απάντησε πολύ εύστοχα. 'Α, καταλαβα μπαμπα, είναι όπως βγάζουν οι άνθρωποι τα σκυλια βόλτα το πρωί. Για να εκτονώνονται και να μην κάνουν το σπίτι άνω κάτω αργότερα" Και σκέφτηκα μέσα μου ότι 'ναι, αλλα το σκυλί δεν είναι ελληνας σε κρίση ταυτότητας" και συνεχισα να παρακολουθώ μαζοχιστικά το πρόγραμμα της ερτ, με τα μεγαλόσχημα λόγια, μέσω δικτυου. Από αύριο πάλι εγώ θα φταιω για τα χάλια της υπηρεσίας που δουλεύω μέχρι να κλείσει και ο "φορολογούμενος" πολίτης θα συνεχίζει να "απολαμβάνει" τι συνεχή, υποκριτική και καταχρηστική του συμπεριφορα που σας ορκίζομαι είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει διεφθαρμένο δημόσιο χωρίς διεφθαρμένους πολίτες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απολυτη αληθεια, αλλα οχι απο ανικανοτητα.
    Γιωργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.