Google+ Αντιδράσεις για τις μετατάξεις-απολύσεις στη δημοτική αστυνομία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αντιδράσεις για τις μετατάξεις-απολύσεις στη δημοτική αστυνομία.

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Στάση εργασίας και πορεία τη Δευτέρα

Αντιδράσεις για τις μετατάξεις στη δημοτική αστυνομία

Αντιδράσεις πυροδοτεί η ενδεχόμενη μετάταξη των συνολικά 4.000 μελών της δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία βρίσκεται, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Αυτήν την ώρα, η ΠΟΕ - ΟΤΑ πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ηγεσία του οποίου συναντήθηκε νωρίτερα με την τρόικα. Η Ομοσπονδία ζητεί να μην υπάρξει καμία απόλυση δημοτικού αστυνομικού. Εν μέσω αποδοκιμασιών η αποχώρηση της τρόικας

Συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν μάλιστα τους εκπροσώπους της τρόικας την ώρα που αποχωρούσαν από το υπουργείο, για να μεταβούν στο ΥΠΟΙΚ. Στις 10.45 έφθασε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, για να συμμετάσχει στη σύσκεψη.«Κοιμηθήκαμε δημοτικοί αστυνομικοί και σήμερα το πρωί δεν γνωρίζουμε τι είμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας, Απόστολος Κόσσυβας, κάνοντας λόγο για μη νόμιμες διαδικασίες και προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις.
«Θεωρούμε ότι βρήκανε πολύ καλή δεξαμενή για να προχωρήσουν σε απολύσεις ώστε να τους βγουν οι αριθμοί», επισήμανε και διεμήνυσε: «Δεν είμαστε εύκολος στόχος. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούμε».
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ κήρυξε για τη Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως και τη λήξη του ωραρίου, ενώ στις 12:30 το μεσημέρι προγραμματίζεται πορεία προς τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.
Αντίθετη στο ενδεχόμενο μετάταξης των 4.000 δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ δηλώνει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Ο πρόεδρός της Κώστας Ασκούνης τονίζει σε δήλωσή του ότι ουδέποτε είχε τεθεί θέμα κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, «πολλώ δε μάλλον συζητηθεί με την κυβέρνηση».
«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είναι το μόνιμο "θύμα", που καλείται για πολλοστή φορά να "πληρώσει" τις αστοχίες κάποιων άλλων», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Και οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας στο σχέδιο των μετατάξεων
Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε τις εν λόγω μετατάξεις, προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της κινητικότητας, με την πρόταση αυτή να έχει γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτή από την τρόικα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος.
Αναφερόμενος στο θέμα της κινητικότητας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε χθες, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου με την τρόικα, ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης του αριθμού των απολύσεων πέρα από τις 15.000 για τις οποίες έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, από τους 12.500 της κινητικότητας που πρέπει να μετακινηθούν άμεσα, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας.
Συγκεκριμένα, μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και οι περίπου 4.000 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, ενώ σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση.
Οι συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014 θα προέλθουν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.
Για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Πηγή naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.