Google+ Απασχόληση στους δήμους για ένα έτος σε 50.000 άνεργους με Ευρωπαικό Πρόγραμμα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Απασχόληση στους δήμους για ένα έτος σε 50.000 άνεργους με Ευρωπαικό Πρόγραμμα

Image Hosted by ImageShack.us
Απασχόληση στους δήμους για ένα έτος σε 50.000 άνεργους νέους θα προσφέρει ευρωπαϊκό πρόγραμμα που προωθεί το Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης και έχει ήδη γίνει αποδεκτό από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος Κώστα Ασκούνη και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έγκριση και υλοποίησή του στη χώρα. Τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του CEMR Frederic Valuer, σημειώνοντας ότι σήμερα πάνω από 5,5 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο αριθμός τους αυξάνει διαρκώς, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό αποτελεί πραγματική καταστροφή από πολιτική, κοινωνική και οικονομική άποψη και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε δυνατό μέσο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους μεταξύ 16 και 27 ετών που είναι άνεργοι ή που διαθέτουν την κατάρτιση ή την επαγγελματική πείρα να αποκτήσουν μία πρώτη εργασιακή εμπειρία. Ρεαλιστικός στόχος θεωρείται να υποστηριχτούν 1 εκατομμύριο νέοι σε όλες τις χώρες-μέλη, ενώ για τη χώρα μας μπορούν να καλυφθούν 50.000 νέοι για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης για ένα χρόνο ακόμη. Η χρηματοδότηση προέρχεται εξ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο. Οι τομείς που θα μπορούν να απασχοληθούν είναι δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δομές, παιδικοί σταθμοί, δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, δημοτικά μουσεία, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία κ.λπ. Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από αυτούς τους φορείς. Οι νέοι θα αναλάβουν την παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών και κατά συνέπεια θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών χωρίς να αντικαταστήσουν το ήδη υπάρχον εργατικό δυναμικό. Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του και απεδέχθη την πρόταση του CEMR και της ΚΕΔΕ, προτείνοντας η υλοποίησή της να ξεκινήσει άμεσα από την Ελλάδα, ως πρώτη χώρα στην ανεργία των νέων.

Πηγή  myota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.