Google+ Θεσπρωτία: Νέο «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα για 9 υπαλλήλους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Θεσπρωτία: Νέο «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα για 9 υπαλλήλους.

Συνολικά πάνω απο 14 μπλόκα στην διαθεσιμότητα έχουν "βγάλει" τα πρωτοδικεία σε όλη την χώρα και ακολουθεί σειρά εκδικάσεων, έναντι 3 αποφάσεων εναντίον των εργαζομένων (σ.σ.πρωτοδικείο αθηνών).Το επόμενο τρίμηνο αναμένεται καυτό όπου και θα εκδικαστούν οι οριστικές αποφάσεις.
Τότε θα δούμε και που θα οδηγήσει η κόντρα δικαστών και κυβέρνησης για άλλα ακόμα πιό σημαντικά θέματα.Αναμένομεν..

Ακολουθεί δημοσίευμα απο το aftodioikisi.gr

Image Hosted by ImageShack.us
Δικαστικό «στοπ» στο μέτρο της διαθεσιμότητας, έβαλε, αυτή τη φορά, το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας, το οποίο δικαίωσε χθες οκτώ εργαζόμενους με σχέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και μια εργαζόμενη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Με την Προσωρινή Διαταγή οι 9 εργαζόμενοι επιστρέφουν κανονικά στη θέση τους, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, μετά από απόφαση του Συλλόγου τους, που είχε κηρύξει στάση εργασίας για το σκοπό αυτό.
Για «ηθική και πολιτική δικαίωση του αγώνα τους» κάνει λόγο το Δ.Σ. του Συλλόγου των υπαλλήλων, προσθέτοντας ότι αποτελεί «μια μικρή νίκη-ανάσα των εργαζομένων στον δύσκολο, αλλά απολύτως αναγκαίο αγώνα που κάνουν για να μη περάσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο που αναμένεται να συνεχιστούν από πλευράς της κυβέρνησης κατ΄ επιταγήν της τρόϊκας, με άλλες 25.000 απολύσεις μέσα στο 2013.»
»Η δικαστική αυτή διαταγή, σε συνδυασμό με ανάλογες, παρόμοιες κατά τόπους, δημιουργούν προϋποθέσεις, ώστε από καλύτερες θέσεις να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν οι συντονισμένοι και μαζικοί αγώνες των εργαζομένων όλης της χώρας για το αυτονόητο δικαίωμα στη δουλειά και την κατάργηση των αντισυνταγματικών νόμων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση», προσθέτει.

3 σχόλια:

  1. Υγεια σας.Λίαν συντόμως... θα σας ενημερώσω και για ενα άλλο <> ή οχι...; για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.


    Ο κουμπάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υγεια σας. Νέο «μπλόκο» έβαλε στη διαθεσιμότητα το Πρωτοδικείο Πατρας που εξέδωσε προσωρινή διαταγή για 3 υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου εκδόθηκε το μεσημέρι της Τεταρτης 6-2-13.
    Οι 3 εργαζόμενοι θα επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

    Ο κουμπάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε για την εποικοινωνία και τις πληροφορίες,ας ελπίσουμε ότι η δικαιοσύνη θα στα σταθεί στο ύψος που της αρμόζει,Θα χαρούμε να μάθουμε θετικά και για άλλους συναδέλφους,εκ των συντακτών.

      Διαγραφή

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.