Google+ Νέο «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας και Μυτιλήνης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Νέο «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας και Μυτιλήνης


Image Hosted by ImageShack.us
Δικαίωση των 20 εργαζομένων στο Δήμου Λέσβου που υπάγονται στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα προσωρινή διαταγή υπέρ 20 εργαζομένων του δήμου Λέσβου εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσαν οι υπάλληλοι. Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι την έκδοσης της απόφασης των Ασφαλιστικών Μέτρων, των οποίων ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε  η 25-1-2013.    
Τους εργαζόμενους εκπροσώπησαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι Χάρης Πέτσικος, Ελένη Καλιπολίτου και Στρατής Πέτρου. Ο κ. Πέτσικος δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ:
«Από το δικαστήριο χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή παραμονής των 20 εργαζομένων στις θέσεις τους με τους ίδιους εργασιακούς όρους και τις ίδιες μισθολογικές απολαβές.  Είναι αναμφίβολα μια προσωρινή δικαίωση και μια πρώτη ηθική νίκη των εργαζομένων. Ευελπιστούμε τα δικαστήρια να ανατρέψουν στην πράξη την αντισυνταγματική ρύθμιση της διαθεσιμότητας.    
 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Λέσβου Γιώργος Αλεξίου δήλωσε: «Ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να δεχθεί πίσω τους εργαζόμενους με κανονικού μισθούς και να παραβλέψει τις κυρώσεις που εξήγγειλε ο κ. Μανιτάκης. Είναι μία πρώτη νίκη σίγουρα σημαντική και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να εκπέσει τελείως το αντισυνταγματικό και συνάμα καταστροφικό για τους εργαζόμενους μέτρο της διαθεσιμότητας.» Επίσης νέο «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα βάζει, αυτή τη φορά, το Πρωτοδικείο Χαλκίδας που με σημερινή του απόφαση ζητά να παραμείνουν στις θέσεις του οι 10 εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδεών ως τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 6 Φεβρουαρίου Ως μάρτυρας υπεράσπισης των εργαζομένων κατέθεσε ο δήμαρχος Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης ο οποίος υποστήριξε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.