Google+ "Θα παραιτηθούν 176 αντιδήμαρχοι"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

"Θα παραιτηθούν 176 αντιδήμαρχοι"

Παρέμβαση Ασκούνη ενάμιση μήνα μετά την αποκάλυψη του ΑΙΡΕΤΟΥ

 "Θα παραιτηθούν 176 αντιδήμαρχοι", δηλώνει ενάμιση μήνα μετά την αποκαλύψη του ΑΙΡΕΤΟΥ www.airetos.gr , o Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Όπως ειχε αποκαλυψει ο ΑΙΡΕΤΟΣ στις 12 Φεβρουαρίου:

Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι αντιδήμαρχοι- δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λάβει υποχρεωτικά άδεια άνευ αποδοχών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΙΡΕΤΟΥ www.airetos.gr ,  το Υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε μια σημαντική αλλαγή στην από 31-12-2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών δεν δέχεται το εδάφιο που προβλέπει ότι : « … Τα αιρετά όργανα της ίδιας παραγράφου που δεν δικαιούνται αντιμισθίας λαμβάνουν τις πλήρεις αποδοχές της οργανικής τους θέσης».

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι Αντιδήμαρχοι που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και σύμφωνα με το νόμο έχουν λάβει υποχρεωτικά άδεια άνευ αποδοχών, εφόσον ορίστηκαν ως άμισθοι αντιδήμαρχοι,  δεν θα λαμβάνουν χρήματα από πουθενά!

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΙΡΕΤΟΥ www.airetos.gr  το Υπουργείο Οικονομικών δεν δέχεται αντιμισθία για τους Αντιδημάρχους των μικρών νησιών και συγκεκριμένα για τα νησιά: Ερεικούσσα, Μαθράκι, Οθωνοί (Δήμος Κέρκυρας), Κάλαμος, Καστός, (Δήμος Λευκάδας) , Αντικύθηρα (Δήμος Κυθήρων), Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια και Σχοινούσα (Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων).

* Το σχετικο νομοσχεδιο συζητείται την Πεμπτη στη Βουλή

.airetos.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.