Google+ 85 διοικητικοί υπαλλήλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αορίστου χρόνου του ΑΠΘ βγήκαν σε διαθεσιμότητα.Αναβρασμός στο πανεπιστήμιο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

85 διοικητικοί υπαλλήλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αορίστου χρόνου του ΑΠΘ βγήκαν σε διαθεσιμότητα.Αναβρασμός στο πανεπιστήμιο.

Η αντοχή του ΑΠΘ ήταν μέχρι εδώ. Θα ανασταλούν λειτουργίες του ιδρύματος, π.χ. γραμματείες, εστίες, εργαστήρια» σημειώνει η αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Δέσπω Λιάλιου.
ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΔΗΜΟΛΑΪΔΟΥ
fdimolaidou@egnatiapost.gr
Σαν βόμβα έπεσε το Σαββατοκύριακο στο ΑΠΘ η απόφαση του δικαστηρίου για την προσφυγή των 85 διοικητικών υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Δεκέμβριο. Και αυτό γιατί το δικαστήριο απέρριψε οριστικά την αίτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα των υπαλλήλων, αν και η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε πριν ένα μήνα ήταν θετική. Εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο επτά υπάλληλοι, οι οποίοι ανήκουν σε ειδικές περιπτώσεις, π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες.
Κατά συνέπεια, αναβρασμός επικρατεί στο πανεπιστήμιο, το οποίο βλέπει να χάνει 78 υπαλλήλους από σημαντικά πόστα. Μετά από αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ συνεδριάζει την Τρίτη, για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά του.
«Θα προτείνουμε κινητοποιήσεις και θα ζητήσουμε τη συμπαράσταση και άλλων συλλόγων του ιδρύματος. Υπάρχει ζήτημα τόσο με το υπουργείο Παιδείας όσο και με τη διοίκηση του ΑΠΘ, η οποία κράτησε μια χαλαρή στάση. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι σε τέτοιους δύσκολους καιρούς πρέπει να συσπειρώνεται γύρω από τους συνδικαλιστικούς συλλόγους, γιατί θα έχουμε και συνέχεια. Στα τέλη Απρίλη θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και το ζήτημα των εργολαβικών υπαλλήλων φύλαξης, οι οποίοι είναι στον αέρα», τόνισε στην EgnatiaPost ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, Γιάννης Κουρμούλης.
«Θα ανασταλούν λειτουργίες»
«Ας έρθει η κυβέρνηση να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο. Η αντοχή του ΑΠΘ ήταν μέχρι εδώ. Θα ανασταλούν λειτουργίες του ιδρύματος, π.χ. γραμματείες, εστίες, εργαστήρια. Η διοίκηση θα λειτουργεί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι γιατί δεν έχουμε υπαλλήλους» σημειώνει η αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Δέσπω Λιάλιου. Αναφέρεται για μια ακόμη φορά για την αδικία που έγινε σε βάρος του ΑΠΘ, αφού εξαιρέθηκαν άλλα πανεπιστήμια μικρότερου βεληνεκούς από τη διαθεσιμότητα, π.χ. Αιγαίου. «Μένει το ΑΠΘ με 740 υπαλλήλους ενώ το ΕΚΠΑ έχει 1320 και το Μετσόβιο 870», σχολίασε.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ ζητούσε την παραμονή όλων των διοικητικών υπαλλήλων, των οποίων η συμβολή είναι καθοριστική στην αξιοπρεπή λειτουργία και απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Οι υπάλληλοι αυτοί στελεχώνουν τις διοικητικές υπηρεσίες του ΑΠΘ, υποστηρίζοντας γραμματειακά τη λειτουργία των σχολών και τμημάτων εξυπηρετώντας τις ανάγκες φοίτησης των περίπου 75.000 προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών και υποψηφίων διδακτόρων, τις διοικητικές ανάγκες των περίπου 2.100 καθηγητών και λεκτόρων καθώς και τις διοικητικές ανάγκες των περίπου 1240 μελών του λοιπού προσωπικού», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: http://www.egnatiapost.gr
            http://ipalliloiidax.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.