Google+ Υπογράφουν Μανιφέστο κατά της λιτότητας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Υπογράφουν Μανιφέστο κατά της λιτότητας


Πάνω από 400 Ευρωπαίοι νομικοί ειδικευμένοι στο εργατικό δίκαιο δημοσίευσαν σήμερα ένα μανιφέστο κατά της λιτότητας, η οποία όπως σημειώνουν οδηγεί στην ελάττωση της κοινωνικής προστασίας και σε αύξηση της φτώχειας, μία ημέρα πριν από την ευρωπαϊκή εαρινή Σύνοδο Κορυφής για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Το «Ευρωπαϊκό Μανιφέστο για τον σεβασμό και των προαγωγή των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων» καταγγέλλει ότι η τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), έναντι της παροχής προγραμμάτων κρατικού δανεισμού «επιβάλλει σε ορισμένα κράτη μέλη μία σημαντική και συχνά ριζική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας τους και του συστήματος κοινωνικής προστασίας». 
«Η παρούσα οικονομική και χρηματοοικονομική κρίση υποβάλλει τους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους σε μία σημαντική πίεση σε πολλές χώρες», επισημαίνεται στο Μανιφέστο.
«Πολλοί από τους εργαζόμενους στην Ευρώπη βρίσκονται σήμερα σε δύσκολη κατάσταση, αγγίζοντας τη φτώχεια», εκτίμησε η Ιζαμπέλ Σέμαν, ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο (ETUI), κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Μανιφέστου στις Βρυξέλλες.
«Θέλουμε να ωθήσουμε τις ευρωπαϊκές αρχές να σεβαστούν τα θεμελιώδη δικαιώματα που αποτελούν πλήρες τμήμα των αξιών» της Ευρώπης», εξήγησε η ίδια.
Τα μέτρα «ριζικής λιτότητας οδηγούν σε απόρριψη της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών αξιών, καθώς και στην άνοδο της ξενοφοβίας και θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ευρώπη», προσέθεσαν οι συντάκτες του.
Για τον Νίκλας Μπρούουν, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, «αυτή η κατάσταση φτώχειας κι αποκλεισμού συνιστά κίνδυνο για το ευρωπαϊκό σχέδιο στο σύνολό του».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
           capital.gr
Π.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.