Google+ Τέρμα οι "λεονταρισμοί" με τις καταθέσεις μας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τέρμα οι "λεονταρισμοί" με τις καταθέσεις μας

Του Γιώργου Κράλογλου απο το capital.gr

Κάτι η ανεπίτρεπτη αγριότητα Γερμανών και Eurogroup για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Κάτι η «αξιοποίηση» της απόφασης από την κυβέρνηση με διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των Ελλήνων καταθετών. Κάτι, τέλος, η απόλυτη καταδίκη της απόφασης από την αντιπολίτευση καθηλώνουν στην πράξη «λεονταρισμούς», αριστερισμούς και άλλα πειράματα... με τις ελληνικές καταθέσεις.

Αν τολμούν τώρα ας επανέλθουν οι «εγκέφαλοι» του υπουργείου Οικονομικών στα σχέδια που έντεχνα διέρρευσαν τον τελευταίο καιρό για απόλυτη πρόσβαση του ΣΔΟΕ στις καταθέσεις.

Για διασταυρώσεις καταθέσεων με μισθούς, συντάξεις και άλλα εισοδήματα μέσω των φορολογικών δηλώσεων.

Ας επανακάμψουν οι άλλοι εγκέφαλοι που εισηγήθηκαν πρόσβαση στις καταθέσεις όλου του ελεγκτικού φορολογικού συστήματος.

Ας τολμήσουν έστω ακόμη και τυπικό πόθεν έσχες να βάλουν αυτή την στιγμή σε Έλληνες καταθέτες.

Ας βρουν τώρα και το κουράγιο να φορολογήσουν καταθέσεις που βγήκαν σε ξένες Τράπεζες και επέστρεψαν στην πατρίδα τους μιας και η κυβέρνηση εγγυάται για την σιγουριά τους.

Θεωρώ μάλιστα ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η σπουδή του ΣΔΟΕ να εξηγήσει με ανακοίνωσή του ότι τίποτε δεν ισχύει από όσα λέγονται για άνοιγμα λογαριασμών και καταθέσεων. Η ανακοίνωση δείχνει την γενικότερη αγωνία μήπως και γίνουν χειρότερα τα πράγματα με τις καταθέσεις από ό,τι τα έκαναν οι Ευρωπαίοι «ηγέτες».

Πιστεύω ακόμη ότι και όλα τα λεφτά που έχουν βγάλει οι Έλληνες στην Κύπρο θα επιστρέψουν τώρα μάλλον μετά «βαΐων και κλάδων»... Και κανείς δεν θα βγάλει άχνα...

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μάλιστα και ξέπλυμα χρήματος (που λέει ο λόγος...) να γίνει στην Ελλάδα οι εντολές και οι παρακλήσεις προς τις Τράπεζες θα είναι «...σας παρακαλούμε μην κάνετε θέμα».

Φαντασθείτε τώρα που κλονίζεται το ευρωπαϊκό σύστημα τραπεζικών καταθέσεων λόγω της ασυγκράτητης μανίας των Γερμανών να επιβάλλουν την παρουσία τους και την κυριαρχία τους στην Ευρώπη να βγει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και να μιλάει για θεσμούς και μέτρα διαφάνειας των ελληνικών καταθέσεων.

Να βγει ο κ. Στουρνάρας και να υποστηρίξει πως είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν και οι καταθέσεις ως ειδικό εργαλείο στην γενικότερη προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής.

Να αποφασίσει δηλαδή στο όνομα της φοροδιαφυγής μέτρα που θα κάνουν τον καταθέτη να επιστρέψει τα λεφτά του στην ασφάλεια του στρώματος του κρεβατιού... και του εικονίσματος...

Επιτέλους..., έστω και έμμεσα, η συγκυρία που προκαλείται κυρίως από την χαμηλή ποιότητα της πολιτικής και των σχεδίων των ευρωπαίων «ηγετών» για έξοδο από την κρίση δημιουργεί την σύγχυση εκείνη που αναγκάζει όλους του θεωρητικούς της οικονομίας να δαγκώσουν την γλώσσα τους και να ξεχάσουν τα παιχνίδια με τις καταθέσεις.

Και η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την Ελλάδα καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξεθάρρεψαν περισσότερο από όσο έπρεπε και τολμούν δοκιμασίες αντοχής στα νεύρα, την αγωνία και την απελπισία των Ελλήνων καταθετών.

Η κυβέρνηση με την εξέταση μέτρων συνδεδεμένων με την απόδοση των καταθέσεων και την μορφή φορολόγησης.

Και η αντιπολίτευση με μια μορφή εκδικητικής μανίας σε οτιδήποτε λέγεται τραπεζικό σύστημα και τραπεζικά επενδυτικά προϊόντα στον τόπο μας.

Αλίμονο για τον κ. Τσίπρα να μην καταφέρει να μαζέψει τις συνιστώσες του με τις ανοησίες τους για ανάπτυξη με τις καταθέσεις των Ελλήνων.

Τις βλακείες για περιουσιολόγια και την προσφορά στην οικονομία μιας ειδικής φορολόγησης των καταθέσεων που είχε προταθεί από ορισμένα, κατά τα άλλα, σεβάσμια πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλίμονο, κύριε Τσίπρα, τώρα που οι εξελίξεις από τις εμμονές των Γερμανών σας δικαιώνουν να χύσετε την καρδάρα με το γάλα... θίγοντας τις καταθέσεις ακόμη και με ιδέες που θεωρητικά θα αφορούν την αριστερή... βελτίωση των αποδόσεων.

Γιατί η ψυχολογία των ταλαιπωρημένων Ελλήνων είναι σε οριακό σημείο.

Και θα είναι ευτύχημα να το καταλάβει και ο εγκέφαλος των Ελλήνων πολιτικών είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

Άλλωστε όλοι είδαμε τι έγινε ακόμη και στην (λογική) σκέψη να φορολογήσουν τις καταθέσεις που είναι σε ξένες τράπεζες και επιστρέφουν στην χώρα.

Βγήκαν τα διπλά λεφτά έξω με τα τσουβάλια και επιστρέφουν μόνο σε όσα χωράει ένα πορτοφόλι...

Είδαμε τι έγινε και με την λίστα Λαγκάρντ. Αν εξαιρέσουμε το θρίλερ με την κακομεταχείριση της από την κυβέρνηση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου πολύ λίγα είναι τα «λαβράκια» που έπιασε. Η μεγάλη πλειοψηφία των ονομάτων, ακόμη και σε εκείνα που έπεσε ο φακός της δημοσιότητας, ήταν καταθέσεις που φυγαδεύτηκαν νομιμότατα γιατί κανείς δεν είχε εμπιστοσύνη στις ελληνικές κυβερνήσεις.

Μας φτάνουν λοιπόν οι γκάφες των Γερμανών και το διατεταγμένο Eurogroup κύριε Σαμαρά και Στουρνάρα. Δεν χρειάζονται και εγχώριες βλακείες και πειράματα με τις καταθέσεις. Γιατί τελικά, κ. Σαμαρά, οι Έλληνες θα συνεχίσουν να ταΐζουν τις ξένες Τράπεζες και τους Έλληνες... τα συσσίτια της εκκλησίας.

Συνάδελφος Π.Κ.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.