Google+ Διαβάστε και ουρλιάξτε.. ή αλλιώς πληρώστε κορόιδα..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Διαβάστε και ουρλιάξτε.. ή αλλιώς πληρώστε κορόιδα..

Σοκ στη Βουλή: Κρυμμένα σε «Οφ σορ», 32 τρισεκατομμύρια.

«Οι μεγιστάνες του πλούτου, οι ισχυροί της κοινωνίας, δημοσιογράφοι κρύβονται πίσω από εξωχώριες εταιρείες και ρημάζουν τα δημόσια ταμεία με διάφορα κόλπα. Φάρμακο αξίας 1200 ευρώ χρεώνεται στα ταμεία 6.500 το κομμάτι. Με εξωχώρια εταιρεία και τις διαβόητες τριγωνικές συναλλαγές, ένας άλλος έβαλε στο παντελόνι 22 εκατομμύρια...
με μια συναλλαγή και υπερτιμολόγηση. Το χειρότερο είναι ότι το ποσό που έβαλε στην τσέπη ήταν κρατική επιδότηση. Βάζουν μπροστά, ακόμα και εργάτες. Ένας εργάτης εμφανίζεται να έχει στο Κρανίδι Αργολίδας 14 «οφ σορ» δικές τους και ο ίδιος κάνει δήλωση στο Φάληρο, όπου κατοικεί. Έτσι προκλήθηκε η κρίση. Οι ισχυροί και οι ολιγάρχες του πλούτου πρέπει να καταλάβουν ότι οι λαοί έχουν φτάσει στα όρια τους και δεν αντέχουν άλλη οικονομική πίεση. Και η έκρηξη, αν δεν αλλάξουν πορεία θα είναι ισχυρή»
Αυτά είναι μέσες άκρες όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, στην ημερίδα που οργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων.
Συγκλονιστικά στοιχεία έδωσε και ο επικεφαλής του ανάλογου τομέα του ΣΔΟΕ κ. Μπεζατάκος για το πώς δρουν τα κυκλώματα των ισχυρών και πώς έχουν επιβάλει στην Ελλάδα τον νόμο των ισχυρών καρτέλ.
Μάλιστα, απάντησε με στοιχεία στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία δέχθηκε σφοδρά πυρά για την αδυναμία της να αντιταχθεί  στη δράση των καρτέλ τα οποία χρησιμοποιούν προκλητικά και εκτεταμένα τις «οφ σόρ» εταιρείες.
Ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής, κ.Ρόκας, έδωσε την τρομερή διάσταση της παγκόσμιας ληστείας μέσω των «οφσ’ορ» λέγοντας ότι στους φορολογικούς παραδείσους είναι «παρκαρισμένα» περίπου 32 τρισεκατομμύρια δολάρια και με αυτά ελέγχεται η παγκόσμια σκηνή.
Την παγκόσμια διάσταση του προβλήματος, επεσήμανε και ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Μαυραγάνης, ενώ στοιχεία στην εκδήλωση παρουσίασαν κατά τον τομέα τους οι ομιλητές κ.κ. Μποτόπουλος (πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), Γκόρτσος (Γενικός Γραμματεάς της Ένωσης Τραπεζών Ελλάδας) και Βλάσσης, αρμόδιος του τομέα στον ΟΗΕ.
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Διευθυντής του «Παρασκηνίου» κ. Ντάσκας, ο γνωστός δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ. Κάτσιος, ο συνδικαλιστής των Εφοριακών κ. Θάνος και άλλοι.
 http://thiva-hellas.blogspot.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.