Google+ Μια βόλτα προς τα πίσω
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Μια βόλτα προς τα πίσω

Η σημερινή ημέρα προσφέρεται  για μια γρήγορη επιστροφή στο παρελθόν. Η διπλή της σημασία για την ορθοδοξία και για το έθνος μας κάνει να παρακολουθήσουμε τη ζωή  ενός αγνού εκφραστή της εποχής (και αγαπημένου της στήλης) του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Τα κοινά σημεία της ζωής του με την ταλαιπωρία που υφίσταται σήμερα ο Έλληνας είναι έντονα… Από τη μία η διάθεση όσων θεωρούνται πατριώτες με την αυστηρή ταύτιση με τον Κολοκοτρώνη και από την άλλη τα πολιτικά κόμματα που όπως και τότε παραμένουν εξαρτημένα σε Άγγλους , Γάλλους, Γερμανούς και Ρώσους. Από τη μία η ανάγκη να υπάρξουμε ως Έθνος ελεύθερο, τότε,  και από την άλλη να δίνουμε μάχες χωρίς να χύνεται αίμα για να υπάρξουμε ως οικονομικά ελεύθερο Κράτος σήμερα.

Από τη μία η θυσία των ηρώων του 1821 για τα αυτονόητα τότε και από την άλλη η προσπάθεια των σημερινών πολιτικών να πετύχουμε σήμερα , λες και δε θα υπάρχει αύριο για αυτό τον τόπο, ότι δεν καταφέραμε τα τελευταία 200 χρόνια ανεξαρτησίας.

Tα τελευταία 200 χρόνια η  πορεία που έχουμε ακολουθήσει δύσκολα διορθώνεται καθώς η αυτοθυσία για το καλό όλων έχει αντικατασταθεί με την θυσία του δίπλα γιατί αυτός που έχει την εξουσία νομίζει ότι «αυτός και κανείς άλλος» και το χειρότερο από όλα είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι γράφουν ιστορία. Οι Αιρετοί αυτής της χώρας (με αρκετές φωτεινές εξαιρέσεις πρέπει να πούμε), δε θέλουν να διδαχτούν από την ιστορία πιστεύοντας ότι διδάσκουν οι ίδιοι.

Καλό είναι να κατέβουν από το άλογο με το οποίο  «καλπάζουν» με  παράλογο τρόπο, γιατί θα τους ρίξει κάτω στη γη.
Επιστροφή στο σήμερα….από αύριο!!!!

Υ.Γ. Αύριο οι μαθητές στην Τριπολιτσά θα παρελάσουν δίπλα από τα σκουπίδια !!! Ελευθερία στους ΧΥΤΑ


Πηγή  airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.