Google+ Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει το δήμαρχο που δηλώνει αναρμόδιος για υπερωρίες και είδη ατομικής προστασίας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει το δήμαρχο που δηλώνει αναρμόδιος για υπερωρίες και είδη ατομικής προστασίας

Ως διώκτη των εργαζομένων και τοποτηρητή των συμφερόντων του κεφαλαίου καταγγέλλει τον δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας.
Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Δηλώνει αναρμόδιος για τις υπερωρίες και τα είδη ατομικής προστασίας.
Δεινός οπαδός της αντεργατικής πολιτικής συγκυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου, ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, για μια ακόμη φορά, δίνοντας παράσταση “υπέρ του δίκιου των εργαζομένων” σχετικά με τις υπερωρίες, τα είδη ατομικής προστασίας, τα οχήματα του Δήμου που δεν έχουν περάσει ακόμη από ΚΤΕΟ, τους εμβολιασμούς, αλλά και τη χορήγηση του γάλακτος σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας, έριξε την ευθύνη στους υπαλλήλους του Δήμου που δεν φρόντισαν εγκαίρως για τις διαδικασίες, προσπαθώντας έτσι, κατά την προσφιλή του τακτική, να βάλει εργαζόμενους απέναντι σε εργαζόμενους, απειλώντας δε ότι για την καθυστέρηση “θα περάσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες από ΕΔΕ”. Να θυμίσουμε μόνον ότι για τα μεν είδη ατομικής προστασίας, το ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών εστάλη από τους συναδέλφους του Δήμου Βόλου προς έγκριση στο υπουργείο Ανάπτυξης το Μάρτη του '12 και εγκρίθηκε τον περασμένο Νοέμβρη, ενώ για τη χορήγηση του γάλακτος το έγγραφο εστάλη τον Ιούλιο του '12.
Ο Π. Σκοτινιώτης, στηρίζοντας με νύχια και με δόντια την πολιτική της εξαθλίωσης, του νόμου και της τάξης, δεν μίλησε, ωστόσο, για την ταμπακιέρα. Νίπτει τας χείρας του για το πότε θα δοθούν τα είδη ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στο Κοιμητήριο, στην Τεχνική Υπηρεσία, στο Πράσινο, στην Καθαριότητα, στη Δημοτική Αστυνομία. Πότε θα δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους, βάσει του νόμου, και λόγω ειδικών συνθηκών, σε αντικατάσταση του γάλακτος που δεν δόθηκε, εκτός αν μας δώσουν τώρα 400 λίτρα γάλα για τον κάθε εργαζόμενο να τα πήξουμε …γιαούρτι. Πότε θα περάσουν τα οχήματα από το ΚΤΕΟ. Πότε θα εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι. Για τα ζητήματα αυτά δηλώνει "αναρμόδιος" και μάλιστα ρίχνει τις ευθύνες σε εργαζόμενους. Άραγε, οι αρμοδιότητές του ποιες είναι, τελικά; Να απειλεί με εισαγγελείς; Να διώκει συνδικαλιστές; Να ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, όπως της καθαριότητας; Να συνυπογράφει την κατάργηση των κοινωνικών δομών όπως η "Βοήθεια στο Σπίτι", συνδιοργανώνοντας ημερίδες για την αντικατάστασή τους από επιχειρήσεις; Να απειλεί το διευθυντή Οικονομικών και προϊστάμενο της μισθοδοσίας να πάρει μονοκοπανιά όλα τα μεροκάματα των πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων και να "εκδώσει" τα ειδικά παρουσιολόγια όπου ο κάθε εργαζόμενος έπρεπε να "δηλώσει" όχι αν ήταν στην υπηρεσία του, αλλά σε τι είδους κινητοποιήσεις συμμετείχε; Ασφαλώς είναι μεγάλος ο φόρτος της παραπάνω δουλειάς. Αποδεικνύει, όμως, περίτρανα το ρόλο της Δημοτικής Αρχής, ότι είναι μακρύ χέρι, τοποτηρητής των συμφερόντων του κεφαλαίου, με ξεκάθαρο στόχο να "καθαρίσει" το έδαφος για να βάλουν το χέρι τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες στα φιλέτα του Δήμου, σε κατακτήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ξεκάθαρος ο στόχος για την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης με την αμφισβήτηση και την παραπέρα κατάργηση των υπερωριών και ό,τι άλλο επιβάλλεται από το νόμο σε ό,τι αφορά στην υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, για να προχωρήσουν έτσι ανεμπόδιστα στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Έχει πολύτιμους συνεργάτες το εργοδοτικό προεδρείο του Συλλόγου μας (ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), που ως ενιαία παράταξη, όχι μόνο αρκούνται κάθε φορά, για τόσο σοβαρά θέματα, σε εθιμοτυπικές συναντήσεις με το Δήμαρχο, αλλά και σε ευθεία συνεννόηση μαζί του αναλαμβάνουν ρόλο υπονόμευσης της οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Κάθε εργαζόμενος να βγάλει συμπεράσματα. Το αμέσως επόμενο διάστημα να ενισχύσει με τη συμμετοχή του στη δράση την ταξική φωνή μέσα στο σύλλογο και στους χώρους της Τοπικής Διοίκησης της περιοχής μας».

Πηγή axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.