Google+ Έγκλημα και (μή) τιμωρία?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Έγκλημα και (μή) τιμωρία?


Δημοτικοί υπάλληλοι σκότωσαν το δήμαρχο, φυλακίστηκαν ΑΛΛΑ συνεχίζουν και παίρνουν μισθό

 Δυο ταμίες – δημοτικοί υπάλληλοι που βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Καβάλας, συνεχίζουν να πληρώνονται με το 50% του μισθού τους.
 
Οι δύο ταμίες, Σάββας Σαλτουρίδης και Ιωακείμ Μάνος, 50 και 51 ετών αντίστοιχα, δολοφόνησαν τον Δήμαρχο, Τριαντάφυλλο Κακούδη, τα Χριστούγεννα του 2009, για να του φορτώσουν τη «μαύρη τρύπα» 710.000 ευρώ στο ταμείο, ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη τους και τον Δεκέμβριο του 2010 καταδικάστηκαν ο πρώτος σε ισόβια κάθειρξη και ο δεύτερος σε 17ετή κάθειρξη.
Παρόλα αυτά,σύμφωνα με το «Έθνος», μέχρι και σήμερα, παραμένουν σε καθεστώς αργίας, λόγω ανυπαρξίας των πειθαρχικών οργάνων.
Το πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο τους επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, αλλά άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα της έφεσης και περιμένουν να εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο όργανο.
Αυτό όμως δεν έχει συνεδριάσει έως σήμερα. Ως αποτέλεσμα οι δύο καταδικασθέντες για κακούργημα να συνεχίζουν να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων για όσους βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής αργίας.
Μάλιστα, οι δύο δράστες της δολοφονίας δε δίστασαν να κάνουν μήνυση στον επόμενο δήμαρχο, Απόστολο Τσακίρη, ο οποίος μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος και την προφυλάκισή τους, είχε ζητήσει την διακοπή της μισθοδοσίας τους, για προφανείς λόγους ηθικής τάξεως.

Πηγή oloigiaolous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.