Google+ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

Σ.τ.Ε.λνουν τη διαθεσιμότητα

  

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η διαδικασία κινητικότητας και διαθεσιμότητας που επιχειρεί να προωθήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η οποία αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Αντώνη Μανιτάκη και κομβικό σημείο στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.

 Αίτηση ακύρωσης κατέθεσε η Ενωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

 Στην πρώτη αίτηση ακύρωσης από υπάλληλο, που είχε προσληφθεί μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και υπεβλήθη πριν από λίγες μέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έρχεται να προστεθεί και δεύτερη που κατατέθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. Μόνο που αυτή δεν προέρχεται από μεμονωμένο υπάλληλο αλλά από την Ενωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Τιμωρούν τα προσόντα
Οπως είχε πρώτη επισημάνει η «Ελευθεροτυπία», με την Υπουργική Απόφαση 559/8-1-13, που φέρει την υπογραφή του Αντώνη Μανιτάκη, οι πρώτοι που εισέρχονται σε καθεστώς κινητικότητας αρχικά, και ακόμη και σε διαθεσιμότητα έπειτα, είναι οι υπάλληλοι με υψηλά τυπικά προσόντα και όσοι διορίστηκαν μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ τα τελευταία χρόνια, όπως και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Και αυτό γιατί η απόφαση του υπουργού προβλέπει ένα συγκεκριμένο σύστημα μοριοδότησης που «τιμωρεί» τα υψηλά προσόντα και εξασφαλίζει προστασία σε όσους έχουν περισσότερα χρόνια υπηρεσίας, ακόμη και αν υστερούν σημαντικά σε γνώσεις και δεξιότητες. Οπως καταδεικνύουν συγκεκριμένα παραδείγματα, στο απυρόβλητο τοποθετούνται οι παλαιότεροι υπάλληλοι, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν με μετακίνηση από τα υπουργεία, ούτε και απειλούνται από τη διαθεσιμότητα. Αντίθετα, οι νέοι υπάλληλοι, όσοι διορίστηκαν αξιοκρατικά και όσοι φέρουν υψηλά προσόντα, ρίχνονται κυριολεκτικά στη βαθιά θάλασσα της κατά Μανιτάκη κινητικότητας, χωρίς να λαμβάνονται καν υπόψη οι σπουδές τους και οι δυνατότητές τους.
Οδηγεί στην απαξίωση
Η αίτηση ακυρώσεως της Ενωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει μια σειρά από σοβαρούς λόγους για τους οποίους ζητείται η ακύρωση της απόφασης. Ο κυριότερος από αυτούς είναι: υπέρβαση των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδότησης όσον αφορά τη δυνατότητα αποκλεισμού «κριτηρίων για την κινητικότητα» που άπτονται των προσόντων, της καταλληλότητας και της οικογενειακής κατάστασης των υπαλλήλων.
Σε δήλωσή του στην «Ε», ο πρόεδρος της Ενωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Τάσος Σαλτερής, αναφέρει: «Πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν διαφωνούμε με την κινητικότητα γενικώς. Το συγκεκριμένο σύστημα όμως όχι μόνο δεν αποβλέπει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Διοίκησης, όχι μόνο αντίκειται σε κάθε αρχή διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά οδηγεί στην απαξίωση των υπαλλήλων που έχουν υψηλά προσόντα και διορίστηκαν αξιοκρατικά μέσω του ΑΣΕΠ και της Σχολής. Από την πρώτη στιγμή είχαμε προειδοποιήσει ότι η Ενωσή μας θα τεθεί επικεφαλής της δύναμης των στελεχών αυτών, που επίσης βλάπτει η συγκεκριμένη πολιτική.
»Κατανοούμε ότι το υπουργείο έρχεται σε δύσκολη θέση από την ιδεοληπτική εμμονή των δανειστών για τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων, εμμονή σαν αυτές που οδήγησαν σε πρωτοφανή ύφεση την ελληνική οικονομία και σε διάλυση την ελληνική κοινωνία, αφού δεν υπακούει σε κανένα πραγματικό επιστημονικό δεδομένο, αλλά οδηγεί σε ένα ελάχιστο κράτος, αδύναμο να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες. Ομως αυτό δεν δίνει άλλοθι για υποβάθμιση και απομάκρυνση των στελεχών που έλαβαν μέρος στον πιο απαιτητικό διαγωνισμό και αποφοίτησαν από την παραγωγική σχολή του κράτους ακριβώς για να αλλάξουν τη Διοίκηση».

Πηγή  www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.