Το χάρτη των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας, όπως και στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, έδωσαν την περασμένη Πέμπτη στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το ΠΑΜΕ-ΟΤΑ, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να τεκμηριώσει την απόφασή της για τη δημιουργία κλαδικού σωματείου στο χώρο των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση.
«Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι, τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ/ΟΤΑ, δουλεύουν με μια πανσπερμία ελαστικών μορφών εργασίας, μη μόνιμης απασχόλησης, με ελάχιστες αποδοχές και ένα σημαντικό κομμάτι είναι ανασφάλιστο. Το τμήμα αυτό των εργαζομένων τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί, θα ξεπεράσει σε αριθμό κατά πολύ αυτούς που θα εργάζονται με μόνιμη σχέση εργασίας.
Δυσκολεύει η συνδικαλιστική έκφραση και γίνεται κάθε προσπάθεια για να συνεχιστεί η συνδικαλιστική πολυδιάσπαση.
Ήδη και από λόγους ανάγκης οργάνωσης αυτών των εργαζομένων και υπακούοντας σε σχεδιασμούς των άλλων πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων, έχουν δημιουργηθεί ή μεθοδεύονται να δημιουργηθούν νέα σωματεία (ΔΕΥΑΜΒ - Βοήθεια στο Σπίτι που ήδη υπάρχουν, αλλά και Σωματείο Δημοτικής Αστυνομίας Μαγνησίας κατά το πρότυπο της Αθήνας που φτιάχτηκε από Χρυσαυγίτες, Σωματεία Καλλικρατικών Δήμων όπως Βελεστίνου, Αλμυρού, σωματείο πενταμηνιτών κ.λ.π.
Στη Μαγνησία συνολικά σήμερα εργάζονται περίπου 3.000, με εγγεγραμμένους στο Σύλλογο ΟΤΑ Μαγνησίας τους 1.7ΟΟ.
Πιο συγκεκριμένα:
Στο Δήμο Βόλου εργάζονται 564 μόνιμοι και 303 αορίστου.
Στο ΝΠΔΔ Βόλου 277 μόνιμου, αορίστου και ορισμένου χρόνου.
Στην ΚΕΚΠΑ Βόλου εργάζονται συνολικά 215, εκ των οποίων οι 60 είναι μόνιμοι και 150 οι αορίστου.
Στις ΔΕΥΑ Μαγνησίας εργάζονται συνολικά 200 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, καθώς και εργαζόμενοι ΑμεΑ (τετράχρονες συμβάσεις ) και πενταμηνίτες.
Στη ΔΕΥΑΜΒ με το μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων, τους 161, συν 8 ΑμεΑ, υπάρχουν δύο σύλλογοι, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ με μέλη 161 εργαζόμενους και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑ με 17 μέλη.
Στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι στη Μαγνησία εργάζονται 70 εργαζόμενοι με 49 μόνον για τον Δήμο Βόλου. Είναι ενταγμένοι στην ΚΕΚΠΑ (κοινωφελής επιχείρηση), στα προνοιακά προγράμματα (όπως και άλλοι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ), τα οποία απευθύνονται σε λίγους με υποβαθμισμένες υπηρεσίες και εργαζομένους με απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις και μέχρι τέλος Μαρτίου, με τη λήξη του προγράμματος απολύονται.
Στην πρώην Νομαρχία (νυν Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας Περιφέρειας Θεσσαλίας εργάζονται περίπου 170 μόνιμοι και αορίστου, μαζί με Υγειονομικό και Γραφεία Πηλίου.
Οι πενταμηνίτες σε όλη τη Μαγνησία είναι 1.237 συνολικά».
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.