Google+ ΒΕΡΟΙΑ - Πετυχημένη η ημερίδα του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ - Πετυχημένη η ημερίδα του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ

Το  Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και από ώρα 08:30 έως 14:30, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Ημαθίας,  στα πλαίσια του Προγράμματος Διαρκούς Επιμόρφωσης Υπαλλήλων (Κύκλος Εισηγήσεων Διοικητικού Δικαίου), με θεματική: «Εισαγωγή στη λειτουργία της...
Δημόσιας Διοίκησης», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βεροίας.

Εισηγητής του προγράμματος ήταν ο κ. Δαμιανός Κατραμάδος, Δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω,  Διδάσκων του Εθνικού κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου αφουγκράστηκε την αγωνία των συναδέλφων στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα εργασιακά,  μετά την ψήφιση και του μνημονίου ΙΙΙ που κυριολεκτικά αφήνει ακάλυπτους  τους συναδέλφους και καταργεί κάθε έννοια του κράτους δικαίου και προσπαθεί μέσω των επιστημονικών αυτών ημερίδων να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα που τίθενται και τους προβληματισμούς των συναδέλφων.

Για εμάς εργαζόμενους,  χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο  Ν. 4093/2012 , του οποίου  οι πρωτοφανείς και αντισυνταγματικές  διατυπώσεις του οδηγούν σε αργία και τελικώς σε  μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας, υπονομεύουν την Δικαιοσύνη και την ίδια την Δημοκρατία!».

Τα θέματα της ημερίδας ήταν τα παρακάτω:
 Σύνταγμα και  Διάκριση  των  Εξουσιών  (Κυβέρνηση,  υπουργεία, διυπουργικές επιτροπές),Το Αποκεντρωτικό Σύστημα  στην Ελλάδα , Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ν.Π.Δ.Δ.    Έννοια,      διακρίσεις      και  αρμοδιότητες των διοικητικών οργάνων καθώς επίσης και η θέση του υπαλλήλου στη Διοικητική πυραμίδα (υπακοή, νόμιμη-παράνομη διαταγή, τρόποι άμυνας στην παρανομη διαταγή). Τέλος εξετάστηκαν υποθέσεις εργασίας και απαντήθηκαν ερωτήματα των συναδέλφων.

 Τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί πολλοί, καθώς ο ομιλητής άριστος γνώστης του Διοικητικού και Πειθαρχικού Δικαίου ,  ανέπτυξε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στην  καθημερινή μας εργασία από το πολυδαίδαλο της νομοθεσίας και τις ασάφειες αυτής .
 Είναι πλέον γεγονός ότι αν εφαρμοστούν από τους εργαζομένους  κατά γράμμα όσα προβλέπει η νομοθεσία, ώστε να προστατευθούν αυτοί  από ενδεχόμενα  πειθαρχικά παραπτώματα, τότε εκ των πραγμάτων η Δημόσια Διοίκηση θα παύσει να λειτουργεί. 

Η μεγάλη μας απορία στις εξελίξεις  των τελευταίων ημερών είναι ότι ενώ οδηγούνται  σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, από την άλλη ετοιμάζονται μέτρα κατά της ανεργίας με την πρόσληψη μαμούθ 400.000 ανέργων για να καλυφθούν ανάγκες και στους ΟΤΑ.  
 Φαίνεται ότι υπάρχει μεθόδευση για δημιουργία « ενοικιαζόμενων » εργαζόμενων  χωρίς κρίση, φοβισμένων ,αδύναμων προς αντίδραση  , με  μισθό  400 ευρώ.

Δεν βλέπουν όμως ότι καταστρέφεται  η συνοχή της κοινωνίας και η κοινωνία δυστυχώς δεν βλέπει την κατάρρευση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων , κατάρρευση,  η οποία- δυστυχώς -θα συμπαρασύρει και θα επηρεάσει τους πάντες.

Σε εμάς δεν μένει άλλος νόμιμος δρόμος εκτός από αυτόν της υπεράσπισης των νόμιμων  δικαιωμάτων μας , όσων βεβαίως απέμειναν  και την μετακύληση των ευθυνών που δημιουργούνται,   σε αυτούς που πραγματικά τις υπέχουν ,  καθώς  η επίθεση εις βάρος των δικαιωμάτων μας είναι ολοφάνερη  και  πρέπει να υπάρξει η δέουσα –νόμιμη- απάντηση. 


Πηγή xronika05.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.