Google+ Εξάμηνη παράταση για το Βοήθεια στο Σπίτι αλλά αναζητείται χρηματοδότηση
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Εξάμηνη παράταση για το Βοήθεια στο Σπίτι αλλά αναζητείται χρηματοδότηση

Τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα παραταθεί για ένα ακόμη εξάμηνο έδωσαν την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης Σ. Δανιηλίδης.
Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ την Τετάρτη, όπου διευκρινίστηκε ότι αν και ζητήθηκε η παράταση να δοθεί μέχρι τέλος του 2013, τελικά η δέσμευση ήταν για έξι μήνες, ενώ δόθηκε παράταση για τα ΚΗΦΗ μέχρι τέλος του χρόνου.
Αυτό που υπογραμμίστηκε και χθες αλλά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είναι ότι δεν έχει διασφαλιστεί  ο τρόπος χρηματοδότησης της παράτασης του προγράμματος, καθώς και ότι οι δήμοι , παρά τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές δυνατότητές τους, ήδη έχουν συμβάλει στο πρόγραμμα για το πρώτο τρίμηνο του 2013 με το ποσό των 15 εκ. ευρώ, από τους δικούς τους προϋπολογισμούς. Δεν υπάρχει όμως καμία περίπτωση να συνεχιστεί η χρηματοδότηση με τον ίδιο τρόπο και η Κυβέρνηση θα πρέπει εγκαίρως να διασφαλίσει τα πλέον των 30 εκ. ευρώ που απαιτούνται για τη συνέχιση του προγράμματος.
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επαναβεβαίωσε επίσης τη θέση του ότι αν δεν τροποποιηθούν τα κριτήρια και οι όροι ένταξης στο νέο πρόγραμμα  «Κατ΄ οίκον φροντίδα συνταξιούχων», πολλοί μέχρι τώρα ωφελούμενοι και με μεγάλες ανάγκες φροντίδας, θα βρεθούν εκτός προγράμματος, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πηγή .localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.