Google+ Πλήρης διακοπή μισθοδοσίας σε 2.000 επίορκους του Δημοσίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πλήρης διακοπή μισθοδοσίας σε 2.000 επίορκους του Δημοσίου

Με νέα νομοθετική ρύθμιση θα διακοπεί πλήρως η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Διώκονταν ακόμη και για φόνο και πληρώνονταν από το ελληνικό κράτος. Ο λόγος για επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που πλέον δεν θα λαμβάνουν ούτε το 50% του μισθού τους.
Η κυβέρνηση προωθεί νέα νομοθετική ρύθμιση η οποία αφορά αποπομπή όσων δημοσίων υπαλλήλων αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ασχέτως εάν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις ή όχι.
Πρόκεται για μια συγκεκριμένη πρόταση προς την τρόικα που αφορά την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας σε 2.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με προϋπόθεση η απαγγελία κατηγοριών από τον εισαγγελέα.
Ουσιαστικά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υπάλληλοι αυτοί έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
Η κυβέρνηση, με νέα νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα προωθήσει μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή, θα διακόπτει πλήρως τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων και εφόσον δικαιωθούν στο μέλλον, όταν υπάρξει απόφαση δικαστηρίου, τότε θα επιστρέφουν στην εργασία τους, λαμβάνοντας και τους μισθούς που έχουν χάσει κατά τη διάρκεια της δικαστικής τους εμπλοκής.
Την ύπαρξη του σχεδίου αυτούεπιβεβαίωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ηδη προχωράμε και στις τιμωρίες. Δεν χρειάζεται να τελεσιδικήσει μια περίπτωση. Αν έχει παραπεμφθεί για σοβαρότατο αδίκημα, για κακούργημα, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία. Και στην κατηγορία αυτή εντάσσονται σχεδόν 2.000 περιπτώσεις, ήδη βεβαιωμένες».

Πηγή zoomblog.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.