Google+ Μην λέτε ότι και ο ΓΑΠ μας είπε ψέματα, το είχε πει ο άνθρωπος "ένας εργαζόμενος ανα οικογένεια". Πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης στους δήμους από τον ΟΑΕΔ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μην λέτε ότι και ο ΓΑΠ μας είπε ψέματα, το είχε πει ο άνθρωπος "ένας εργαζόμενος ανα οικογένεια". Πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης στους δήμους από τον ΟΑΕΔ

Σημαντικό-Πείτε το σε φίλους και γνωστούς, βοηθήστε κάποιον να βρει μία απασχόληση έστω προσωρινά, το έχουν ανάγκη. 

Πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης στους δήμους για άτομα που ζουν σε οικογένειες στις οποίες δεν υπάρχει ούτε ένα εργαζόμενο μέλος  προβλέπει σχέδιο του ΟΑΕΔ και υποβλήθηκε ήδη στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε στο πλαίσιο της σχεδίου απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας και επιχειρεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πάνω από 400.000 οικογένειες στις οποίες δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχέδιο οι άνεργοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα απασχοληθούν για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.
Η αμοιβή τους θα ανέρχεται στο ποσό των 19,6 ευρώ ημερησίως και δεν θα είναι πάνω από΄490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών. Για τους ανέργους κάτω των 25 ετών η αμοιβή ορίζεται σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 427 ευρώ μηνιαίως.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει επίσης και τις μηνιαίες εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη, ύψους 257,20 ευρώ το μήνα.
Οι ομάδες ανέργων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι οι εξής:
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Έλληνες  πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).
Να σημειωθεί ότι ωφελούμενος θα είναι μόνο το ένα μέλος από την οικογένεια. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν υποβάλει αίτηση και τα δύο μέλη της οικογένειας, θα αποκλείονται από τον προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και οι δύο αιτήσεις.

Τομείς απασχόλησης
Σε ότι αφορά τους τομείς απασχόλησης των ανέργων στους δήμους περιλαμβάνονται τα εξής:
  • Έργα κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα, δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών.
  • Κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, ξενώνες αστέγων και κοινωνικά ιατρεία.
  • Οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Κριτήρια επιλογής
Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων είναι η διάρκεια της ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση και το οικογενειακό εισόδημα.
Το χρονικό διάστημα της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, για το μέλος της οικογένειας που υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, όπως αποτυπώνεται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις η προτεινόμενη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι η εξής: μετά τη δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο μία αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, για την απασχόλησή τους σε θέσεις εργασίας γενικών καθηκόντων, καθώς και μέχρι 3 φορείς (δήμους) κατά σειρά προτίμησης.

Πηγή localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.