Google+ Σημαντικό! Ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ που συγχωνεύονται.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σημαντικό! Ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ που συγχωνεύονται.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν.3852/2010

υπουργειο οικονομικων
              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 47η Νομ/κής Εργασίας, Άσκησης Ενδίκων Μέσων 
                           και Διεθνών Σχέσεων
ΤΜΗΜΑ       : Α ‘    



Αθήνα, 13 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 44518/0092
       
Ταχ.Δ/νση   :   Κάνιγγος 29    ΠΡΟΣ:    Το Υπουργείο Εσωτερικών       
                       101 10  Αθήνα        Γενική Διεύθυνση Τοπικής       
Πληροφορίες:  Αικ. Γιάνναρη        Αυτοδιοίκησης και Λειτουργίας ΟΤΑ      
Τηλέφωνο    :  213 212 6702        Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας       
Fax               :  213 212 6778        ΟΤΑ      
E-mail          :   D47@glk.gr        Σταδίου 27      
        10183 - Αθήνα   

ΘΕΜΑ: Ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς μονίμων υπαλλήλων ΝΠΔΔ των ΟΤΑ που συγχωνεύονται σε νέο ΝΠΔΔ σύμφωνα με το ν. 3852/2010.



    Επειδή στην Υπηρεσία μας υποβάλλονται πολλά ερωτήματα σχετικά με το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ που συγχωνεύονται υποχρεωτικά σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 103 του ν. 3852/2010, παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους Δήμους της Χώρας για τα ακόλουθα :
    1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 1518/85 το Δημόσιο Ταμείο βαρύνουν οι συντάξεις των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων καθώς επίσης και οι συντάξεις των υπαλλήλων συγκεκριμένων ΝΠΔΔ εποπτευομένων από τους ΟΤΑ (περίπτ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 541/77), οι οποίοι διέπονται από τις συνταξιοδοτικές διατάξεις που ισχύουν για τους δημοτικούς και κοινοτικούς υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι  των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ, τα οποία δεν έχουν υπαχθεί στις προαναφερόμενες διατάξεις, ουδέποτε εξομοιώθηκαν ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά με τους τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους και η ασφάλισή τους στο Δημόσιο (σε όσες περιπτώσεις κάτι τέτοιο έχει συμβεί) κατά παράβαση των ως άνω σχετικών διατάξεων, δεν είναι σύννομη. Ο φυσικός φορέας των εν λόγω μονίμων υπαλλήλων είναι το ΙΚΑ (το κοινό ή ειδικό καθεστώς αυτού).
    2. Με τις διατάξεις της παρ. 17 του άρθρου 4 του ν. 3513/2006 δόθηκε η δυνατότητα στους τακτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ανεξάρτητων αρχών, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού που μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες, να διατηρούν το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπάγονταν πριν τη μετάταξη ή τη μεταφορά τους, αντί της αυτοδίκαιης υπαγωγής τους στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς κύριας, επικουρικής  ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης που διέπει το αντίστοιχο προσωπικό της νέας τους Υπηρεσίας, υποβάλλοντας στην Υπηρεσία τους δήλωση εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη μετάταξη ή τη μεταφορά τους.
    Κατόπιν αυτού, οι μόνιμοι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ  που συγχωνεύονται σε ένα νέο ΝΠΔΔ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 103 του ν. 3852/2010, μπορούν και υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι διέπονται από διαφορετικό ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς από αυτό της νέας τους θέσης, εφόσον υποβάλλουν σχετική δήλωση, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, να διατηρήσουν το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπάγονται πριν τη μεταφορά τους στο νέο ΝΠΔΔ.



    Εξυπακούεται ότι εάν δεν υποβάλουν την ανωτέρω δήλωση εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας  η υπαγωγή τους στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς που διέπει το μόνιμο προσωπικό του νέου ΝΠΔΔ (δηλαδή ΙΚΑ) επέρχεται αυτοδίκαια.


Εσωτ. Διανομή:
Δ47 – Α’ (Φ.6)    Ο Διευθυντής κ.α.α
Νικ. Κουρβέλος   
Ακριβές Αντίγραφο
Ο Τμημ/ρχης Διεκ/σης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.