Google+ Τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Εξαιρετική πρωτοβουλία, κάτι που πραγματικά η Ελλάδα έχει ανάγκη.Η Δημόσια κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας πάντα πρωτοπορεί.

Με στόχο να οργανώσουν και να υλοποιήσουν το καλοκαίρι μια εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας με δράσεις που θα απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και εφήβους,  υπάλληλοι από 94 Βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν  στο «2ο βιωματικό σεμινάριο για την οργάνωση και διαχείριση της καλοκαιρινής ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Βιβλιοθήκες».
Το τριήμερο σεμινάριο διοργάνωσε το Future Library, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας στις 13,14 &15 Μαρτίου στη Βέροια, και   με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Με τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» η  δράση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Δημόσιες/Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας, θα συνεχιστεί και φέτος, με την υποστήριξη του Future Library, και με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» περιλαμβάνοντες   ουσιαστικές δραστηριότητες και συνεργασίες με δημιουργούς και τοπικούς φορείς.

Στη διάρκεια των τριών αυτών ημερών οι εκπαιδευόμενοι  «ταξίδεψαν» σε καινούριες και διαφορετικές προκλήσεις με κυριότερο χαρακτηριστικό τους για φέτος  το χρώμα, και εκπαιδεύτηκαν σε σειρά εργαστηρίων, ώστε να εμπλουτίσουν τον τρόπο της δουλειάς τους, στις Βιβλιοθήκες και μεταξύ άλλων παρακολούθησαν, σεμινάρια για εικαστικές δραστηριότητες, εργαστήρια δημιουργίας φωτοκόμικ και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Όπως σημειώθηκε  χαρακτηριστικά απο τους διοργανωτές  με αφορμή το τριήμερο γεγονός:
«Σ’ έναν κόσμο, όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στις διαθέσεις μας, τις πόλεις μας και για πολλούς και στο μέλλον μας, οι Βιβλιοθήκες με τις δράσεις τους απαντούν στην πρόκληση των καιρών, προτείνοντας έναν κόσμο που μπορεί να γίνει πολύχρωμος μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη. Και κυρίως το χαμόγελο των παιδιών και όλων όσων συμβάλουν στη καλύτερη διεξαγωγή της εκστρατείας αυτής».

Πηγή  localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.