Google+ Υπέρ της αυτοδίκαιης αργίας υπαλλήλων και για πλημμελήματα, ο Αντ. Μανιτάκης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Υπέρ της αυτοδίκαιης αργίας υπαλλήλων και για πλημμελήματα, ο Αντ. Μανιτάκης

Αναφανδόν υπέρ του καθεστώτος αυτοδίκαιης αργίας για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, ακόμη και για πλημμελήματα όπως η απιστία περί την υπηρεσία, τάχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το βήμα της βουλής.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη, ο Αντ. Μανιτάκης υποστήριξε πως ο θεσμός της αυτοδίκαιης αργίας ισχύει από το 1951, στο πλαίσιο του υπαλληλικού κώδικα, όχι μόνο για κακουργήματα αλλά και για πλημμελήματα. Το μόνο που προστέθηκε, όπως είπε, ήταν το πλημμέλημα της απιστίας περί την υπηρεσία.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η αυτοδίκαιη αργία «είναι προσωρινή αποχή από τα καθήκοντα, προκειμένου εκείνος κατά του οποίου έχουν διατυπωθεί καταγγελίες και έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη να μπορεί να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για να αποδείξει την αθωότητά του».
Οι διαπιστώσεις του κ. Μανιτάκη πάντως δεν έδειξαν να «πείθουν» τον κ. Κουράκη ο οποίος έφερε το θέμα στη βουλή, με αφορμή τη θέση σε αργία του αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, με «συνέπεια να υφίσταται τη γενική κατακραυγή και ηθική βλάβη, αφού θα καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσής του από τη δικαιοσύνη για να υποστηρίξει την αθωότητά του».
«Γινόμαστε και δέκτες δόλιων κατηγοριών και πιστεύω ότι πιθανά αυτό συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση» απάντησε ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος ωστόσο διερωτήθη «όταν η δικαιοσύνη παραπέμπει αμετάκλητα σε δικαστήριο ένα πρόσωπο πώς μπορεί να έχει το κύρος να ασκεί τα καθήκοντά του;»
Ο κ. Μανιτάκης πάντως, απαντώντας στο σχόλιο του ερωτώντος βουλευτή ότι η αυτοδίκαιη αργία θα είχε πιθανώς αποτέλεσμα αν συνοδευόταν από ταχεία εκδίκαση των υποθέσεων, παραδέχθηκε ότι «η αργία αν δεν συνδυάζεται με ταχεία εκδίκαση οδηγεί σε ομηρία», αλλά απέδωσε την ευθύνη στη δικαιοσύνη και την «ευκολία ενδεχομένως με την οποία κάποιοι εισαγγελείς παραπέμπουν» απορρίπτοντας το σε βάρος του σχόλιο για «σκοπιμότητα»
Παράλληλα επεσήμανε πως και ο ίδιος ο υπάλληλος μπορεί να ζητήσει να συγκληθεί άμεσα το πειθαρχικό συμβούλιο για να αποδείξει την αθωότητά του, υπενθυμίζοντας πως η ποινική δίκη δεν αναστέλλει την πειθαρχική διαδικασία, «αλλά αυτό που γινόταν ως τώρα είναι να μην συνεδριάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια περιμένοντας την απόφαση της δικαιοσύνης», όπως είπε.

Πηγή  localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.