Google+ "ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ" ΔΗΛΩΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΔΕ) ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΙΤΑΚΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

"ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ" ΔΗΛΩΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΔΕ) ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

 enesi dikastwn elladas,manitakis,nomosxedio

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕ

«Η παροχή έννομης προστασίας στον πολίτη αναγνωρίζεται από το άρθρο 20 του Συντάγματος, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ οριστικής και προσωρινής έννομης προστασίας. Περαιτέρω, η κατάργηση, δια νόμου, της ισχύος των δικαστικών αποφάσεων συνιστά αναμφίβολα παραβίαση του Συντάγματος, αφού οδηγεί αφενός μεν σε εξάλειψη των δια της δικαστικής οδού αναγνωρισμένων ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αφετέρου δε σε αυθαίρετη ανατροπή της συνταγματικά αναγνωρισμένης διάκρισης των εξουσιών και σε βίαιη περιστολή εκ μέρους της Νομοθετικής Λειτουργίας των αρμοδιοτήτων και εξουσιών της Δικαστικής Λειτουργίας. Τέλος, με συντομότατη (μέσα σε διάστημα τριάντα ημερών) τροποποίηση άλλης, συναφούς με το ζήτημα της προστασίας της εργασίας διάταξης (του αρθρ. 64 Ν4139/20-3-13) δημιουργείται ευλόγως η εντύπωση ότι οι προτεινόμενες διατάξεις του νέου σχεδίου Νόμου κάθε άλλο παρά στην προστασία των εργαζομένων αποβλέπουν».

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ δείχνει ξακάθαρα την επίμαχη διαταξη του υπουργού Α.Μανιτάκη που προκάλεσε σειρά αντιδράσεων απο τους εργαζομένους και την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μέχρι τον υπουργό δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Για άλλη μια φορά "έπαιξαν στα ζάρια" τις τύχες των εργαζομένων.
Η προγραμματισμένη  στάση , 24ωρη απεργια και συγκέντρωση των εργαζομένων για την Παρασκευή 26-4-2013 ισχύει κανονικά, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Καραισκάκη στις 12.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.