Google+ Μπουτάρης VS "επίορκοι"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μπουτάρης VS "επίορκοι"

Πόρτα εξόδου στους επίορκους

Οτι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στον Δήμο, όταν αυτό είναι στο χέρι του, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους στον Δήμο, δήλωνε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο ο Γ. Μπουτάρης, ο οποίος φρόντισε πριν από λίγο καιρό με δική του απόφαση να δείξει την πόρτα της... εξόδου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε έξι συμβασιούχους εργαζομένους στη διεύθυνση καθαριότητας, γιατί «απείχαν αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά τους για μακρύ χρονικό διάστημα».

 Ομως το ίδιο δεν ισχύει για τους μονίμους, αν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε απολύσεις διευθυντικών στελεχών αλλά και εργαζομένων αορίστου χρόνου από το 2011 στη Δημοτική Τηλεόραση-Ραδιόφωνο.

 Ομως την ίδια ώρα εκφράζει την οργή του γιατί οι πρόσφατα καταδικασμένοι υπάλληλοι του δήμου για το μεγάλο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, με πρώτο τον καταδικασμένο σε δις ισόβια και έγκλειστο στις φυλακές Π. Σαξώνη, εξακολουθούν να πληρώνονται κατά ένα ποσοστό του μισθού τους, γιατί αυτό προβλέπει η υπάρχουσα νομοθεσία.
Το ίδιο γίνεται και με άλλες περιπτώσεις επιόρκων σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις, αλλά δεν έχουν προχωρήσει οι υποθέσεις τους στα πειθαρχικά συμβούλια. Στην περίπτωση της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με την τρύπα των 1,2 εκ., που αποκαλύφθηκε από το 2007 αλλά δεν έχει εκδικαστεί ακόμη, αυτή τέθηκε σε παύση από τον Οκτώβριο του 2009, αλλά συνεχίζει να πληρώνεται με το 25% του μισθού της.

Πηγή .e-go.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.