Google+ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΧΑΡΙΖΕΙ!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΧΑΡΙΖΕΙ!!

mpoutaris tourkia kerdi

«Μπορούμε να μοιραστούμε το κέρδος με τους Τούρκους επιχειρηματίες. Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου έλεγε ότι είναι καλύτερα να πάρεις το 50% από κάτι παρά το 100% από το τίποτα»

Ετσι είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του φετινού Money Show

Την ανάγκη διεύρυνσης της ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας, προς όφελος και των δύο μερών, υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του φετινού Money Show.
«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει πόλη-πρότυπο για την ελληνοτουρκική συνεργασία. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου θέσαμε σαν προτεραιότητα να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη από κλειστοφοβική σε μία ανοιχτή, εξωστρεφή και φιλόξενη πόλη. Να αλλάξουμε μία παγιωμένη νοοτροπία, που βασιζόμενη σε μία κακώς εννοούμενη εθνικοφροσύνη, έκρυβε το πλούσιο πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ήδη θετικά μηνύματα διαφοροποίησης σε σχέση με το παρελθόν, όπως δείχνει η αύξηση των Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι ολοένα περισσότερες επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ Τούρκων και Θεσσαλονικέων επιχειρηματιών.
«Μπορούμε να μοιραστούμε το κέρδος με τους Τούρκους επιχειρηματίες. Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου έλεγε ότι είναι καλύτερα να πάρεις το 50% από κάτι παρά το 100% από το τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης, θέλοντας να δείξει το σημαντικό, αμοιβαίο όφελος που μπορεί να προκύψει από την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων επιχειρηματιών.
Οι κατασκευές, η ενέργεια, τα τρόφιμα και ο τουρισμός είναι οι τομείς που κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον των τουρκικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα τόνισε ο Λάμπης Κουναλάκης, εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τον κ.Κουναλάκη, ένας  βασικός τομέας κοινής δράσης είναι τα αγροτικά προιόντα, όπου μπορούν να δημιουργηθούν ελληνοτουρκικές συνέργειες και με μεγαλύτερη δυναμική, αυτά να προωθηθούν σε τρίτες χώρες.
Παράλληλα, όπως σημείωσε, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς, γίνονται παρουσιάσεις ελληνικών επιχειρήσεων  στην περιφέρεια της Τουρκίας («η Κωνσταντινούπολη είναι κορεσμένη», είπε χαρακτηριστικά), εν όψει του ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Σμύρνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, από τις 250 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα, περίπου οι 60-70 διατηρούν τη δυναμική τους, καθώς η εγχώρια οικονομική κρίση  έχει πλήξει και την εκεί ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα.
Το ενδιαφέρον τουρκικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα επιβεβαίωσαν τόσο ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν όσο και ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος Ζανώ Απικιάν, με δηλώσεις τους στο περιθώριο της εκδήλωσης.
Ο κ.Μπιλτεκίν μάλιστα τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές μπορούν να γίνουν ακόμα πιο υποστηρικτικές στις προσπάθειες των Τούρκων επιχειρηματιών που θέλουν επενδύσουν στη χώρα μας, ενώ, ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, σημείωσε ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στον τουριστικό κλάδο.
« Δεν λέω ότι οι ελληνικές αρχές δεν υποστηρίζουν τις τουρκικές επιχειρήσεις, που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα σας, απλά ζητώ περισσότερη στήριξη. Υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί που μπορούν να αναβαθμίσουν το διμερές εμπόριο», είπε ο Τούρκος πρόξενος.
Κατά τον ίδιο, και οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι λίγο επιφυλακτικοί, καθώς, όπως είπε, «δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί στη συνέχεια στην ελληνική οικονομία, δεδομένου ότι έχουν βιώσει τις τελευταίες δεκαετίες, τουλάχιστον τρεις μεγάλες οικονομικές κρίσεις στη χώρα τους, πολύ χειρότερες από την τωρινή δική σας».


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ. Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Ερωτήματα και προβληματισμό προκαλεί πάλι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης με τα όσα δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του.
«δεν πρέπει – λέει- να ξεχνά κανείς πως στην Θεσσαλονίκη κηρύχθηκε η επανάσταση των Νεοτούρκων και συνεπώς ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία»
Φιλοδοξεί και σχεδιάζει μήπως την «καθιέρωση» και «ανάδειξη» της Θεσσαλονίκης σε «Λίκνο» της Τουρκικής Δημοκρατίας;
Οραματίζετε μήπως και την διοργάνωση επετειακών πανηγυρικών εκδηλώσεων με την συμμετοχή Τούρκων επισήμων, Ελληνοτουρκικούς εναγκαλισμούς και παρελάσεις Τουρκικών στρατιωτικών τμημάτων στους δρόμους της συμπρωτεύουσας;
Ποιά επανάσταση «δεν πρέπει να ξεχνά κανείς» και ποια Τουρκική δημοκρατία εννοεί ο κ. Δήμαρχος;
Εννοεί το Νεοτουρκικό κομιτάτο «Ένωση και πρόοδος» που έβαλε πρόγραμμα και στόχο τον δια πυρός και σιδήρου εκτουρκισμό όλων των εθνοτικών ομάδων της οθωμανικής αυτοκρατορίας;
Δεν διάβασε δεν άκουσε ποτέ ο κ. Μπουτάρης για τις γενοκτονικές σφαγές τους απαγχονισμούς τις λεηλασίες και τα όλεθρο που εξαπέλυσαν οι Νεότουρκοι στην Μικρά Ασία, τον Πόντο, και στην Θράκη με σύνθημα «ένα κράτος μια Θρησκεία, μια γλώσσα»:
Για τις Ναζιστικές μεθόδους και τα «τάγματα εργασίας» (αμελέ ταμπουρού) –τάγματα θανάτου- που εφάρμοσαν οι νεαροί βλαστοί της «Τουρκικής Δημοκρατίας» με την καθοδήγηση του Γερμανού στρατηγού Λίμαν φον Σαντερς στρατολογώντας βιαίως εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνορθόδοξους να σπάζουν πέτρες στα βάθη της Ανατολής γυμνοί ρακένδυτοι και τρεφόμενοι με ότι περίσσευε από την τροφή των ζώων.
«Με το σύστημα που σας προτείνω ο θάνατος τους είναι βέβαιος. Αλλά πριν πεθάνουν θα προσφέρουν υπηρεσίες. Οι γυναίκες τους δεν θα γεννούν και η μισητή αυτής ράτσα των Ελλήνων θα ξεκληριστεί και θα χαθεί σε μια γενιά. Αλλά και οι περιουσίες τους θα περιέλθουν στα χέρια των Τούρκων»
Αυτές ήταν οι προτάσεις του σατανικού Γερμανού στις εκθέσεις που υπέβαλε στην κυβέρνηση των Νεοτούρκων.
(ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι: Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου)
Εκατομμύρια Αρμενίων σφαγιάστηκαν και αφανίστηκαν. Η Γαλλία πρόσφατα αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων..
Ο καθηγητής Πολυχρόνης Ενεπεκίδης μετέφρασε και δημοσίευσε από τα απόρρητα αρχεία του Βερολίνου και της Βιέννης τις εντολές της Τουρκικής Κυβέρνησης προς τους Βαλίδες και τους διοικητές της Αστυνομίας να εξαφανίσουν του πληθυσμούς εκατοντάδων χωριών και πόλεων.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Υπουργείο Εξωτερικών «ο αριθμός των Ελλήνων που θανατώθηκαν μόνο στο Πόντο ανέρχεται σε 303.287, 815 κοινότητες, 874 εκκλησίες και 758 σχολεία ισοπεδώθηκαν»
Οι κυβερνήσεις και ο ευρωπαϊκός τύπος ξεσηκώνεται.
Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Λόιντ Τζώρτζ καταγγέλλει «τώρα όπως και πριν οι Τούρκοι γράφουν την ιστορία τους με αίμα εξαλείφοντας τους χριστιανικούς πληθυσμούς με θανάτους και εξορίες»
Αυτές τις μεθόδους τις εφάρμοσαν από το 1914, πέντε χρόνια πριν να πατήσει Έλληνας στρατιώτης στην Μικρά Ασία (Μαΐου 1919)
Αυτό ως επισήμανση και απάντηση σε κάποιους που επιχειρούν σκόπιμα συμψηφισμούς λέγοντας «τους κάνανε πολλά οι στρατιώτες μας και για αυτό μας κάνανε και οι Τούρκοι όσα μας κάνανε».
Για να μην ξεχνά λοιπόν κανείς πως στην Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε η «Τουρκική Δημοκρατία» όπως υπερηφανεύεται να δηλώνει ο Δήμαρχος της Συμπρωτεύουσας  του αφιερώνω τιμητικά ένα απόσπασμα από το βιβλίου του Αμερικανού διπλωμάτη και συγγραφέα George Horton με τίτλο «η Μάστιγα της Ασίας».
«Αμέσως μετ α την πτώση του Αβδούλ Χαμίτ μετατέθηκα στην Θεσσαλονίκη. Η πτώση του «Τυράννου» είχε δημιουργήσει πανηγυρική ατμόσφαιρα όλοι ήταν βέβαιοι ότι οι υπήκοοι της Τουρκίας είχαν επιτέλους ενωθεί και ο καθ’ ένας θα έχει την πλήρη ελευθερία να λατρεύει τον θεό του και να ασχολείται με ειρηνικά έργα.
Πολύ γρήγορα όμως Έλληνες, Βούλγαροι και Σέρβοι απογοητεύτηκαν. Ο διωγμός έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Μακεδονία με την μορφή φόνων με ανησυχητική συχνότητα και θύματα προκρίτους Χριστιανικών κοινοτήτων τους δολοφονούσαν συνήθως στο κατώφλι του σπιτιού τους»
«Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης έκαναν την εμφάνισή τους σμήνη από απελπισμένες χωρικές, ερχόντουσαν να δουν τον Βαλή για να πάρουν νέα για τους άντρες, τους γιούς ή τους αδελφούς τους. Οι απαντήσεις που έπαιρναν ήταν σαρδόνιες. «φαίνετε πως το έσκασε και σας εγκατέλειψε» ή «Μάλλον έφυγε για την Αμερική».
Ύστερα από λίγο βοσκοί και άλλοι περαστικοί άρχισαν να φέρνουν νέα για πτώματα στα φαράγγια, στις ρεματιές στα βουνά και στα δάση.
Οι παμπάλαια μεθόδους διακυβέρνησης των τούρκων ή τρομοκρατία είχε μπει σε ενέργεια για τα καλά»
Επειδή ο κ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην συνέντευξη του υπερηφανεύτηκε πως στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη όταν απελευθερώθηκε το (1912) κυκλοφορούσαν 12 εφημερίδες.
Ας δούμε τι έγραφε μια από αυτές η «Νέα Αλήθεια» την 10η Ιουλίου 1910 επέτειο των δύο ετών από την διακήρυξη του περίφημου «συντάγματος» των Νεοτούρκων.
«Πριν καλά – καλά συμπληρωθούν δύο χρόνια από την εξαγγελία του Συντάγματος … κάθε μέρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια ζωντανή εικόνα διωγμού και εξόντωσης έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε τι ακριβώς έχουμε κάνει εμείς οι Οθωμανοί Έλληνες και πρέπει να διωχθούμε με τέτοιο τρόπο»
«Μας δόθηκαν υποσχέσεις ότι τα δικαιώματα μας θα μείνουν ανέγγιχτα, παρ’ όλα αυτά ψηφίζονται νόμοι και μας αφαιρούνται εκκλησίες, σχολεία, νεκροταφεία. Ιερείς και δάσκαλοι ρίχνονται στις φυλακές πολίτες δέρνονται και από παντού ακούγονται θρήνοι και οδυρμοί»
Δυστυχώς παρά τον πλούτο των ιστορικών πηγών που προσφέρονται στον οποιοδήποτε μελετητή διατυπώνονται στις μέρες μας απόψεις και προτάσεις που στοχεύουν στην κατάργηση της εθνικής μνήμης και την ανασκολόπιση της Ελληνικής Ιστορίας.
Σε τούτους τους δύσκολους καιρούς με τις ηθικές, πολιτικές και πολιτισμικές μας αξίες σε πτώση, την οικονομική καταρράκωση και τους κινδύνους για την ίδια την εθνική μας κυριαρχία, κύκλοι, ομάδες και οργανώσεις σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και ξένα κέντρα επιδιώκουν πάλι «να εξαφανίσουν τη μισητή ράτσα των Ελλήνων».
Ο πατριωτικός λόγος ενοχοποιείτε και κάθε αναφορά σε Ελλάδα – πατρίδα – έθνος χαρακτηρίζεται ρατσιστική και φασιστική.
Δυστυχώς ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα είναι από τα μέσα και όχι από τα έξω.
Με την σκέψη πως η απάθεια δεν είναι επιλογή καλά είναι να θυμόμαστε πάντα τα λόγια ενός μεγάλου Έλληνα, Δημοκράτη και Αγωνιστή: «Ο κυρίαρχος στόχος των Ελλήνων ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα θα πρέπει να είναι ο πατριωτισμός» Μίκης Θεοδωράκης  (21-12-2009)
ΥΓ.
Αν αυτά που σκέφτεται και δηλώνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης περί «νεοτουρκικής Δημοκρατίας αλλά και προτείνει για τον σφαγέα του Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ – να δοθεί το όνομα του σε δρόμο της συμπρωτεύουσας – τα δήλωνε και τα πρότεινε κάποιος Δήμαρχος στο Ισραήλ για το ναζιστικό κόμμα και τον ηγέτη του θα ‘θελα να ξέρω ποια θα ήταν η τύχη του.
Παναγιώτης Κλάδος
Δικηγόρος Χανίων
τ. Νομάρχης


Πηγές macedoniahellenicland.eu
           freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.