Google+ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ;

Απογραφή εξπρές στους δήμους για απολύσεις

Απογραφή εξπρές στους δήμους για απολύσεις
Συναγερμός έχει σημάνει στους δήμους της χώρας, καθώς την ίδια ώρα που οι αιρετοί εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο ενδεχόμενο καταργήσεων ή συγχωνεύσεων φορέων της Αυτοδιοίκησης, το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφό του προς τους ΟΤΑ, ζητεί άμεσα, και το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, αναλυτικά στοιχεία για το προσωπικό των νομικών προσώπων που εποπτεύουν.
Ειδικότερα καλούνται οι ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού να ζητήσουν από τα ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ της αρμοδιότητάς τους να συμπληρώσουν σχετικούς πίνακες στους οποίους θα αναφέρουν μεταξύ άλλων την επωνυμία κάθε φορέα, τη νομική μορφή του, τον αριθμό των υπαλλήλων που απασχολεί, τη σχέση εργασίας και τη βαθμίδα εκπαίδευσης του κάθε υπαλλήλου. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Μητρώο των Φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης, τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ των δήμων ανέρχονται σε συνολικά 648 και στην πλειοψηφία τους συνδέονται με δομές κοινωνικού χαρακτήρα.
Με δεδομένο ότι επίκεινται καταργήσεις φορέων – βάσει και όσων συμφωνήθηκαν με την τρόικα – προκειμένου να προκύψουν οι 2000 απολύσεις μέχρι το καλοκαίρι (και άλλες 11 χιλιάδες μέχρι το 2014), στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης επικρατεί αναβρασμός και ανησυχία, τόσο μεταξύ των αιρετών, όσο και των εργαζομένων.
Οι δήμαρχοι, που ήδη έχουν ξεκαθαρίσει την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε ενδεχόμενες καταργήσεις, επανήλθαν και χθες στο θέμα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Ν. Σαράντης επεσήμαναν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε κατάρρευση υπηρεσιών και δομών των δήμων. Όπως τονίζουν οι αιρετοί “με διάφορες ρυθμίσεις τα προηγούμενα χρόνια τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων μειώθηκαν από 60 έως και 80%, ανάλογα τη νομική μορφή”. “Τι να καταργήσουμε λοιπόν, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Πολιτιστικά Κέντρα; Τότε θα έχουμε τον πλήρη ακρωτηριασμό της Αυτοδιοίκησης, καλύτερα να παραδώσουμε τα κλειδιά” επισημαίνουν δηκτικά.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Εθνους απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο-φωτιά του υπουργείου Εσωτερικών που αποκαλύπτει η εφημερίδα, το οποίο ζητά από τους δήμους συμπληρωματικά στοιχεία με την αναλυτική καταγραφή των νομικών προσώπων στους ΟΤΑ α' βαθμού, καθώς και του προσωπικού που απασχολούν.
Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε νέα απογραφή-εξπρές των νομικών προσώπων των δήμων μέχρι τις 31 Μαΐου που είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των στοιχείων.
Από τους πλεονάζοντες υπαλλήλους το μεγάλυτερο ποσοστό για τις 2.500 διαθεσιμότητες και τις 4.000 υπαλλήλους.
Η πλειονότητα των δήμων θα ενταχθεί στο δεύτερο πακέτο αξιολόγησης δομών που αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο ενώ ολοκληρώνονται τα νέα οργανογράμματα 13 δήμων μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Οι πλεονάζοντες, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους για ένα έτος.

Πηγή imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.