Google+ Ερωτηματολόγια σε 206.000 υπαλλήλους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ερωτηματολόγια σε 206.000 υπαλλήλους.

ερωτηματολογια 206000 δημοσιοι υπαλληλοι

Συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση είχε χθες, Τρίτη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης. Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο εισηγητής Δημόσιας Διοίκησης Γιώργος Ντόλιος και ο υπεύθυνος της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Χρήστος Πρωτόπαπας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», που βρίσκεται σε διαβούλευση και με το οποίο περνά στη φάση της υλοποίησης η αξιολόγηση των δομών στο δημόσιο.

Ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε επίσης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την πορεία των συγχωνεύσεων-καταργήσεων φορέων του δημοσίου, το πρόγραμμα κινητικότητας, τις αποχωρήσεις και προσλήψεις με αναλογία 1/1, καθώς και για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τον εξορθολογισμό του δημοσίου τομέα.

Ερωτηματολόγια σε 206.000 δημοσίους υπαλλήλους


Εν τω μεταξύ, από... έλεγχο θα κληθούν να περάσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Συγκεκριμένα, οι 206.000 ένστολοι, υπάλληλοι υπουργείων και εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για το προφίλ της θέσης στην οποία υπηρετούν. Από τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο θα αντληθούν στοιχεία ώστε στη συνέχεια να γίνει ακριβής περιγραφή των θέσεων εργασίας που απαιτούνται για τη λειτουργία κάθε οργανικής μονάδας.
Σε επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους, καθώς στο μικροσκόπιο θα μπουν τα προσόντα που έχουν κι αν αυτά ανταποκρίνονται στο περίγραμμα της θέσης στην οποία είναι τοποθετημένοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται «Τα Νέα» σε διαθεσιμότητα θα μπαίνουν οι υπάλληλοι που υπολείπονται σε προσόντα ή σε περίπτωση που υπάλληλος άλλης υπηρεσίας έχει καταλληλότερα προσόντα για τη θέση.
Η διαδικασία της σύνταξης των περιγραμμάτων θέσεων θα συνδυαστεί με την καθιέρωση των νέων οργανογραμμάτων στους φορείς του δημοσίου, βάσει των οποίων προβλέπεται δραστική μείωση - κατά μέσο όρο 50%.
Μέσω της διαδικασίας αυτής θα καλυφθεί και η δέσμευση έναντι της τρόικας για υπαγωγή σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, εκ των οποίων οι 12.500 πρέπει να βρεθούν έως το τέλος Ιουνίου.

Τα κρίσιμα ερωτήματα


* Σε ποια γραμματεία, διεύθυνση και τμήμα υπηρετούν
* Τι βαθμό κατέχουν, ποιος είναι ο τύπος της εργασιακής τους σχέσης και ποιο το μισθολογικό τους καθεστώς
* Τον σκοπό και τα χαρακτηριστικά της θέσης τους
* Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν προβλήματα που ανακύπτουν στην εργασία τους
* Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες τυχόν λαθών τους
* Σε τι διαφοροποιείται η θέση τους από άλλες συναφείς
* Τις σχέσεις συνεργασίας που έχει ο υπάλληλος, καθώς και τη συχνότητά τους
* Τις σχέσεις αναφοράς
* Τις γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που διαθέτει
* Την εμπειρία εργασιών
* Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται τέλος με τα σχόλια των προϊσταμένων που θα βάλουν και την τελική έγκριση σε αυτό

Πηγή eklogika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.