Google+ Για τα προβλήματα των καθαριστριών δημόσιων σχολείων
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Για τα προβλήματα των καθαριστριών δημόσιων σχολείων

καθαριστριες σχολεία δημοιΣτην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων μετά από μακροχρόνιους αγώνες του κλάδου, μετατράπηκαν οι συμβάσεις για ένα μέρος των εργαζομένων το 2007 από συμβάσεις ανάθεσης έργου σε καθεστώς αορίστου χρόνου, με πλήρη και μερική απασχόληση.
Ένα άλλο μέρος των εργαζομένων του κλάδου, που εργάζεται από το 2002 παρέμεινε στο καθεστώς των συμβάσεων ανάθεσης έργου, που υπέγραφαν παλαιότερα για το υπουργείο Παιδείας, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ τα τελευταία χρόνια υπογράφουν συμβάσεις με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων. 
Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο ανανεώνονται οι συμβάσεις με τους ίδιους εργαζόμενους μετά από σχετική οδηγία που έστελνε κάθε φορά το υπουργείο Παιδείας. 
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων με σύμβαση έργου, στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες, που αμείβονται με ποσά των 200-300 ευρώ μηνιαίως, ενώ για πολλές από αυτές, αυτό είναι και το μοναδικό τους εισόδημα. 
Στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους έρχεται σήμερα να προστεθεί και η απειλή της ανεργίας. Αφού είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος να οδηγηθούν, από την επόμενη σχολική χρονιά, στην ανεργία 10.000 και πλέον εργαζόμενοι, που εργάζονται τα τελευταία 10 χρόνια, στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" τις Συμβάσεις για τον καθαρισμό των σχολείων για το σχολικό έτος 2013-2014 και στο εξής θα τις συνάπτουν οι Δήμοι είτε με την προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ είτε αναθέτοντας την καθαριότητα σε κάποιον μεγαλοεργολάβο.
Στόχος της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είναι να κρατούν τους εργαζόμενους σε ομηρία, να ανακυκλώνουν την ανεργία και να μοιράζουν τη φτώχεια. 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου διεκδικεί: 
ñΤην ανανέωση όλων των συμβάσεων των καθαριστριών δημόσιων σχολείων. 
ñΤη μετατροπή τους σε καθεστώς αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ñΤην καταβολή άμεσα όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με σύμβαση στα δημόσια σχολεία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                   ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Πηγή dytikoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.