Google+ ΝΟΜΟΣ 4093/12 ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ=ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΝΟΜΟΣ 4093/12 ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ=ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ

Σε αργία υπάλληλος του Δήμου Πύργου

Άδικη απόλυση οτα δημος πυργουΤην ανάκληση της απόφασης με την οποία τίθεται σε αργία κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4093/12 υπάλληλος της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Πύργου ζητούν
οι Δημοτικοί Υπάλληλοι μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Ηλείας, του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πύργου και της Ένωσης Εργαζομένων Δήμου Πύργου και ΔΕΥΑΠ.

Με ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσαν χαρακτηρίζουν άδικη την απόλυση της υπαλλήλου τονίζοντας ότι έπεσε θύμα των κυβερνητικών πολιτικών που έχουν ως στόχο τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Πύργου Χρήστος Γαρύφαλος επισήμανε ότι με το Νόμο 4093/12 οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενός δημοσίου λειτουργού, ανάγεται σε αιτία αργίας και κατ’ επέκταση απόλυσης.
«Οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ όλου του Νομού, θα είναι δίπλα στη Θεοδώρα Μποτίλια, υπάλληλο της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου Πύργου, θύμα των κυβερνητικών πολιτικών που έχουν ως απώτερο και μοναδικό στόχο τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.

Προκειμένου να συμπληρωθεί η «λίστα» των χιλιάδων εργαζομένων που πρέπει να απολυθούν μέχρι το 2015, μετατρέπουν το «νέο» Πειθαρχικό Δίκαιο από διαδικασία νόμιμης λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, σε διαδικασία κατασκευής «επίορκων» υπαλλήλων. Μοναδικός τους στόχος είναι η μετατροπή των εργαζομένων στο Δημόσιο σε μόνιμα «φοβισμένους», «τρομοκρατημένους» και «υποταγμένους». Προχωρούν άμεσα σε απολύσεις χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων με το στίγμα του «επίορκου», στην καλλιέργεια καθημερινά του φόβου και προσπαθούν να μας καταντήσουν υποτελείς στις πολιτικές τους».

Άδικη απόλυση
Ακολούθως η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Ηλείας Αντωνία Παπανικολάου, χαρακτήρισε άδικη την απόλυση της υπαλλήλου σε μια περίοδο μάλιστα που όπως είπε η στέρηση των αποδοχών και της εργασίας πέρα από καταδικαστέα είναι και τραγική.
«Ζητούμε την άμεση ανάκληση της αργίας της συναδέλφου μας Θεοδώρας Μποτίλια, θεωρούμε άδικο να απολύονται άνθρωποι επειδή έχουν δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες πληρώνουν ούτως ή άλλως, ζητούμε την κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4093 που θέτει σε αργία οποιονδήποτε υπάλληλο γιατί τον θεωρούμε άδικο, και ζητούμε να μην προσβάλουν την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη μας γιατί όλοι ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από αυτές τις διατάξεις. Η συνάδελφος έχει ήδη πληρώσει και πληρώνει ακόμα, άσχετα όμως από αυτό, σε περιόδους κρίσης το να στερείς από τον άλλον τις αποδοχές του και την εργασία του για εμάς είναι τραγικό».
Κική Κολοβέρου

Πηγή ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.