Google+ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ.

 

Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ.

Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ, ΙΣΩΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.

ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΦΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ

 ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ,ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Επιστολή που λάβαμε απο τους μαθητές του  4ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

4 ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

Ηράκλειο 10/07/2013
Από
Μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Προς
Υπουργείο Παιδείας

Εκπροσωπώντας τους μαθητές του 4ου ΕΠΑ.Λ Ηρακλείου Κρήτης διαμαρτυρόμαστε για την αιφνιδιαστική απόφαση του ΥΠΑΙΘ να καταργήσει Τομείς και ειδικότητες του Τομέα Υγείας στερώντας μας το δικαίωμα να ακολουθήσουμε σπουδές που κρίνουμε ότι εξασφαλίζουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Η βίαιη ανατροπή των σχεδιασμών μας που προκαλείται από τις αυταρχικές αποφάσεις σας υπονομεύει το μέλλον μας σ’ ένα κόσμο που φτιάχνετε για μας χωρίς εμάς. Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο κλείνετε διεξόδους που οδηγούν σε επαγγέλματα με προοπτικές στερώντας μας το δικαίωμα να διαμορφώσουμε το μέλλον μας και να σπουδάσουμε αυτό που επιλέγουμε βάσει των ενδιαφερόντων και ικανοτήτων μας.
Κρίνουμε άδικο να υλοποιείτε τις «καινοτομίες» σας στον εκπαιδευτικό χώρο ξεκινώντας από το πιο ευαίσθητο κομμάτι της επαγγελματικής εκπαίδευσης δημιουργώντας για μια ακόμη φορά ένα πλήγμα σε μια περίοδο που εξαγγέλατε την αναβάθμισή της.
Η ενέργειά σας αυτή αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη διάθεσή σας για «διαφορετική» συμπεριφορά κι ανοίγει τη ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων.
Διεκδικούμε αυτό που συνταγματικά δικαιούμαστε ως κοινωνικό αγαθό, το ύψιστο δικαίωμα της ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και την ελευθερία της επιλογής.
Διεκδικούμε την άρση της απόφασή σας και την δυνατότητα λειτουργίας των τμημάτων που έχουμε αποφασίσει να σπουδάσουμε σε ΔΗΜΟΣΙΟ Επαγγελματικό Λύκειο.
Θεωρούμε χρέος σας να αφουγκραστείτε τις ανησυχίες μας και να μας δώσετε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε όσα για το μέλλον έχουμε ονειρευτεί γιατί θεωρούμε ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε το ΜΕΛΛΟΝ της χώρας αυτής.

Οι μαθητές/τριες του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.