Google+ Αδειες των υπαλλήλων ΙΔΑΧ που μετακινήθηκαν. Τί δικαιούνται, τι χάνουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αδειες των υπαλλήλων ΙΔΑΧ που μετακινήθηκαν. Τί δικαιούνται, τι χάνουν.



Αναδημοσίευση απο ipalliloiidax.blogspot.gr

Περί άδειας… και άλλων «δαιμονίων»



Επειδή πολλά έχουμε ακούσει τελευταία με αποκορύφωμα ότι είμαστε νεοδιόριστοι, επικοινωνήσαμε με το ΥΔΜΗΔ και το αρμόδιο τμήμα από όπου ενημερωθήκαμε –για τα αυτονόητα- ότι ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι αν υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση για τα παραπάνω, ας ανατρέξουν οι αρμόδιοι των φορέων υποδοχής, στο Τμήμα Μισθοδοσίας του εκάστοτε υπουργείου και να ενημερωθούν ότι όταν το ΥΔΜΗΔ έστειλε τα οικονομικά στοιχεία στις ΥΔΕ των υπουργείων, τα έστειλε ακριβώς με τα στοιχεία που έπρεπε δηλαδή προϋπηρεσία, μισθολογικό κλιμάκιο, βαθμό κλπ. Καλό είναι λοιπόν οι φορείς να τσεκάρουν πρώτα τα στοιχεία και να μη λένε ότι θα έχουμε μισθό νεοδιόριστου. 
 
Επίσης, όσον αφορά τα υπόλοιπα αδειών του 2012 τα οποία προέκυψαν -όχι από δική μας υπαιτιότητα- καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα. Όπως για παράδειγμα τα άρθρα 48 και 49 του 3528/2007. Συγκεκριμένα στις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 49 του συγκεκριμένου νόμου (26/Α’/2007 ΦΕΚ) αναφέρονται τα εξής: 
«3. Επιτρέπεται να μην χορηγείται, να περιορίζεται ή να ανακαλείται η κανονική άδεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες τις υπηρεσίας, μετά όμως από έγκριση του οργάνου που προΐσταται εκείνου το οποίο είναι αρμόδιο για την χορήγηση της άδειας. […]
4. Η άδεια που δεν χορηγήθηκε κατ’ εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου, χορηγείται υποχρεωτικά το επόμενο έτος.»
Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν είμαστε νεοδιόριστοι και ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς που δεν πήραμε την άδεια που δικαιούμασταν, αντιλαμβανόμαστε ότι:
1. Η άδεια για το έτος 2013 πρέπει να χορηγηθεί στο ακέραιο και
2. Το υπόλοιπο της κανονικής άδειας που δεν χορηγήθηκε το 2012 πρέπει να μεταφερθεί στο έτος 2013
Σε ένα βράδυ ξηλωθήκαμε από τις θέσεις μας στις υπηρεσίες που εργαζόμασταν για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε. Η διαθεσιμότητά μας ήταν έκτακτη ανάγκη και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Επειδή νιώσαμε την αδικία σε όλο της το μεγαλείο μπαίνοντας σε καθεστώς διαθεσιμότητας κάτι, που θα επαναλάβουμε, ότι μέχρι πρότινος ήταν για υπαλλήλους που είχαν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα- καλό είναι να μην επιχειρείται από κανέναν η περαιτέρω «εκμετάλλευσή» μας περιορίζοντας τα δικαιώματά μας στην μεταφορά κανονικών αδειών και στις άδειες ανατροφής τέκνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.