Google+ Το εκπληκτικό γράμμα που έστειλε μία εκπαιδευτικός στον γνωστό Πιτσιρίκο(Σε πολλούς πολλά θα θυμίσει, σε άλλους πάλι όχι)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Το εκπληκτικό γράμμα που έστειλε μία εκπαιδευτικός στον γνωστό Πιτσιρίκο(Σε πολλούς πολλά θα θυμίσει, σε άλλους πάλι όχι)

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ-ΜΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ


Φωτο αρχειου

Πιτσιρίκο γεια σου…. Τελικά αποφάσισα να σου γράψω…. έτσι κάτι σαν ψυχοθεραπεία…είδα πως δε σχολίασες τις κινητοποιήσεις 16,17-7-2013. Ίσως έλειπες …θα σου κάνω την ανταπόκριση εγώ.
Ζω Κορινθία και τα τελευταία τρία χρόνια από τότε που έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας, η παρέα μου και εγώ (εκπ/κοί) δεν έχουμε χάσει κανένα κάλεσμα «οργής λαού». Σε όλα τα ραντεβού του Συντάγματος ήμασταν εκεί… στα ραντεβού των αγανακτισμένων, στα ραντεβού των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων, των εξόφθαλμων υποταγών, των ληξιπρόθεσμων ζωών μας …τότε που πιστεύαμε (εγώ το πιστεύω ακόμα) πως μπορούσαμε να αλλάξουμε νοοτροπίες, τότε που ψάξαμε στα γονίδιά μας και μιλήσαμε για άμεση δημοκρατία ( που θα εξοστράκιζε αυτούς που οδηγούσαν τη χώρα σε εσχάτη προδοσία, στους σύγχρονους Εφιάλτες και Τσολάκογλου).
Ο κόσμος άφησε το καναπέ και βγήκε στο δρόμο… καμιά βροντερή φωνή δεν τον έπεισε να πράξει… και ξαφνικά γίναμε πάλι παιδιά, παίζαμε κρυφτό και κυνηγητό στα στενά της Αθήνας με τα Ματ που παίζανε και με ζαβολιές… κάθε φορά σε κάθε κάλεσμα λέγαμε «θα πάμε και σήμερα μη γίνει κάτι και λείπουμε στο ραντεβού με την Ιστορία» .
Μαζί Πιτσιρίκο τρέχαμε στα στενά της Μητροπόλεως στη Διονυσίου, όταν έπεφταν τα πολλά χημικά.. λέγαμε θα ψηφίσουμε κάτι που θα ξεπεταχτεί μέσα από την πλατεία… ξεπερνούσαμε τους φόβους μας …ήταν λίγο άτσαλοι οι αντίπαλοι… .έπρεπε να νικήσουμε το φόβο ..η φίλη μου ακόμα φοβάται το ξύλο αλλά είναι εκεί πάντα.
Και φτάσαμε στις περυσινές εκλογές!!!!..Επιστημονικά πλέον αποδεδειγμένο πως κάτι παίρνουμε σαν λαός… μας ψεκάζουν…δε δικαιολογείται διαφορετικά. Τελευταίο συλλαλητήριο 12 Φλεβάρη. Είχα την αίσθηση ότι άλλαξαν συνταγή χημικών…
Και να 16,17/7… κρίνοντας με τη συμμετοχή του κόσμου αυτές τις μέρες σκέφτομαι πως κάποιο πρόβλημα με την ελληνική γλώσσα έχω τρομάρα μου.. μίλησαν προεκλογικά για πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Για ξαφνικούς θανάτους στην Ερτ, στην Υγεία στην ΠΑΙΔΕΙΑ; Και εγώ που ήμουν; Δεν καταλαβαίνω αυτά που ακούω; Αυτά ήταν οι προεκλογικοί οίστροι των κυβερνώντων;
Τρίτη ξανά εγώ και η παρέα μου (εκπ/κοί επιστρατευμένοι ακόμα) στο Σύνταγμα.. Ανεβαίνουμε από Ομόνοια προς Σύνταγμα..έχει πορεία η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ… ρίχνω με την ευκαιρία ένα μούντζωμα στον εαυτό μου που βρίσκομαι να κάνω πορεία με τους εργατοπατέρες που θεωρώ προδότες των εργαζομένων, είδα τρομάρα και φόβο που πήραν στην απεργία των καθηγητών. Γι΄αυτό και πάω από το πεζοδρόμιο…
Σύνταγμα:::: που είναι τα γυάλινα παραπετάσματα που σου έδειχναν την απαγορευμένη πόλη – ελίτ που προστατευόταν πίσω τους; Που είναι οι σιδεροφράχτες; Που είναι οι πράσινοι και μπλε ένστολοι παρατεταγμένοι μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη να θαυμάσουμε και τη δική τους κορμοστασιά; (θυμάμαι το σχόλιο που είχες κάνει με το Σπύρο Γραμμένο γι΄αυτούς και ακόμα γελάω) Κάτι δεν πάει καλά… μα καλά που πάει η πορεία; Γιατί διαλύονται; Δεν θα ακούσουμε τους χαιρετισμούς και τα εμβατήρια των εργατοπατέρων; Πού είναι το ΠΑΜΕ; Δεν θα χτυπήσει προσοχή και μισής ώρας σιωπή στο κοινοβούλιο;
Ακούγονται εκκωφαντικές οι σφυρίχτρες των δημοτικών αστυνόμων..κοιτάζω τη μάσκα μου.. βλέπω κυρίες με 20ποντες γόβες ,το συλλαλητήριο είναι κυριλάτο και γω είμαι με αθλητικά..πως θα τρέξουν όταν χτυπήσουν τα Ματ; Που είναι τα Ματ; Που κρύβονται..που είναι αυτοί οι βάρβαροι, ήταν και αυτοί μια κάποια λύση στη ψυχοθεραπεία μας… τι έγινε Πιτσιρίκο… μήπως λόγω καλοκαιριού δεν θα χτυπήσουν για να μη χαλάσει η καλή τουριστική εικόνα της Ελλάδας στα 17 εκ. τουρίστες που συνωστίζονται στα σύνορα για να μπουν;;; Κάθομαι απογοητευμένη στο συντριβάνι του Συντάγματος εκεί που ο Λουκάνικος έκανε βουτιά να γλιτώσει τα χημικά.(καλή του ώρα)..κοιτάω το δέντρο του Δ. Χριστούλα…μη ξεχαστεί η θυσία του. Αγώνες ζητούσε, μη κιοτέψουμε παρακαλούσε. …περνούν οι ώρες… κάθομαι με τη φίλη μου σε ένα παγκάκι της Ερμού κάνοντας συζήτηση ψυχοθεραπεία …λάθος συνταγή πήραμε ..ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ… ίσως ο κόσμος περιμένει αύριο που θα ψηφίζουν…
Τετάρτη..ξανά το ίδιο δρομολόγιο..Σύνταγμα ..οι εκπ/κοι κάνουν πορεία…δυναμική..η ΟΛΜΕ (η ΔΟΕ είχε πάει διακοπές . κάποιοι δάσκαλοι όμως όχι όπως και οι φίλοι μου και τους έπιασε το παράπονο..να μην έχουν και αυτοί ένα πανό να βάλουν από κάτω το κεφάλι τους!).
Έγινε η κάθοδος των Μακεδόνων ,των Θρακών ,των Θεσσαλών, όλης της Ελλάδας… ευτυχώς οι εκπ/κοί είναι ζωντανοί (δε ξέρω αν ζουν οι φοιτητές, οι πανεπιστημιακοί,…. θα ρωτήσω γι αυτούς άλλη φορά).
Ευκαιρία να βρω συμφοιτητές, συναδέλφους ( ξέρεις μετά από 16 χρόνια αναπληρώτρια γυρίζοντας την Ελλάδα στη λεγεώνα των εκπ/κών αναπληρωτών, αυτών που πρόθυμα θυσίασαν στο βωμό της εξυγίανσης του δημοσίου και των περικοπών) , είχα πολλούς να δω.
Πάνω στο Σύνταγμα είναι οι σχολ. Φύλακες, λίγοι πλέον δημ. Αστυνομικοί – πήραν υποσχέσεις από τους ευεργέτες του λαού.(θα γλιτώσουν οι σχολ. Φύλακες που έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Αν μάλιστα το διδακτορικό τους έχει γίνει στα οικονομικά στο ΜΙΤ θα προσληφθούν από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας ή μάλλον από την Παγκόσμια Τράπεζα στο team του Χ. Παπουτσή. Σύντομα θα μπορούν να διεκδικήσουν με την μοριοδότηση φυσικά του ΑΣΕΠ και τη θέση του Πρωθυπουργού που θα χηρέψει σύντομα).
Πιάνω κουβέντα, λείπεις και πρέπει να κάνω τη δουλειά σου.. «Σήμερα θα πέσει η κυβέρνηση» μου λένε κάποιοι από ένα μπλοκ της Πέλλας σχολ. Φυλάκων. Είχαν όρεξη για ανέκδοτα και εγώ δεν ήμουν σε καλή φάση. Μα καλά δεν ενημερωνόσασταν 3 χρόνια πριν..500.000 κόσμος ήταν στους αγανακτισμένους και ζητούσαμε να βουλιάξει η Αθήνα..να φοβηθούν οι εθνοσωτήρες τότε που ψήφιζαν μνημόσυνα (μνημόσυνα αυτών των χιλιάδων πολιτών που οδήγησαν στην αυτοκτονία εξαιτίας αυτών των υπογραφών ).
Μνημόνια σωτηρίας τα βάφτιζαν οι στούρνοι της πολιτικής και της οικονομίας. Η κάθοδος των αισιόδοξων πολεμιστών άργησε να γίνει 3 χρόνια.. είχε φεγγάρι και περιμέναμε να αλλάξει η μισητή πολιτική του ΓΑΠ με την επαναδιαπραγματεύσιμη του Αντώνη. Τώρα αυτά τα συλλαλητήρια είναι επιμνημόσυνες – επιμνημονιακές δεήσεις (όλο σαρδάμ κάνω)
Πάλι αφύλακτα μπροστά μας Πιτσιρίκο…(κρυβόντουσαν στο άσυλο) . Ε, βέβαια, σκέφτομαι… σου λένε δημόσιοι υπάλληλοι είναι από κάτω… αν κάνουν το ντου θα τρίβουμε τα χέρια μας, έτοιμα θύματα για τον μινώταυρο Μητσοτάκη, τον κυρ- Μητσοτάκη (και ο Σαββόπουλος είναι απών) υπουργό απορρύθμισης. (Μπορούσες να σκεφτείς πιο πετυχημένο κυβερνητικό σχήμα; Ήθελε να έχεις νοσηρή φαντασία και καλπάζουσα )
Η ΟΛΜΕ εκεί μένει ως το τέλος…έρχεται μαύρη μαυρίλα στην παιδεία…τα ξέρεις…
Στην πλατεία κάτω τα παιδιά παίζουν ανενόχλητα με τα πατίνια τους. Η πλατεία είναι άδεια… τσίκνα από τα σουβλάκια… μα πως το ξέχασα!!!!!…λάθος έκανα …στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας ήρθαμε… το συνειδητοποιώ και με πιάνει κατάθλιψη …γι αυτό λέω να πάμε διακοπές…. πήγα και βρήκα το πανό των δημ. Ατυνόμων και ΟΤΑ της Σαντορίνης..και πέρασα την ώρα μου εκεί… κάτω από το πανό της Σαντορίνης έκανα διακοπές …ήταν φιλόξενοι… συζητούσαμε και τους εξήγησα πως έχασαν το πλοίο πριν από 3 χρόνια… όμως θα γίνει και άλλο δρομολόγιο ελπίδας και θα πρέπει να είναι έτοιμοι για το ταξίδι…
Ο κόσμος θα ξαναβγεί στους δρόμους…εξαθλιωμένοι ,χωρίς ελπίδες… άνεργοι χωρίς όνειρα… απλά ξαποσταίνουμε λιγάκι (όχι άλλο όμως γιατί αυτοί δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο)…δεν ήταν και λίγο το σοκ..κατάφεραν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο οι ικανότατοι πολιτικοί μας και μη, απόφοιτοι του Χάρβαρντ. (σπόντα για να δουν τι καλά πανεπιστήμια έχουμε. Από αυτό και μόνο φαίνεται)
Και οι κυρίες με τις 20ποντες γόβες… τουλάχιστον βγήκαν… όλοι θα ναι ξανά στους δρόμους…μόνο μη φοβηθούν, μη σαστίσουν ..θέλουν να δουν λύσεις αξιοπρέπειας .προτάσεις συγκεκριμένες, δεν υπάρχει στην εξαθλίωση κανένα δίλλημα Ευρώπης- ευρώ… μόνο ξανά το όνειρο να γυρίσει στις ζωές μας.
Και από το αααααααααααααααααααααα !!!!!!!!!!!! που θα ακουστεί από τον εξαθλιωμένο αλλά περήφανο λαό, θα σαστίσουν όλοι θα φοβηθούν, τα ελικόπτερα δεν θα προλάβουν να απογειωθούν..είναι τρομακτικό αυτό το αααααααααααααα- έτσι Αυγερόπουλε;. Και από την ιαχή αυτή θα ξυπνήσει και η κοιμισμένη δικαιοσύνη Πιτσιρίκο. Και θα την ξυπνήσουμε εμείς. Τυφλή λένε πως είναι όχι κωφή…. Θα την κάνουμε να δει. Γιατί στη δημοκρατία υπάρχει και η τιμωρία γι΄αυτούς που παρανόμησαν και δε σεβάστηκαν τους θεσμούς και δεν τήρησαν τους νόμους. Ασυλία για τους κρατούντες που παρανομούν υπάρχει μόνο σε φασιστικά καθεστώτα. Γι΄αυτό το πρώτο μέλημά μας πρέπει να είναι η απόδοση δικαιοσύνης γιατί είναι θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Να ξαναβγούμε όλοι στους δρόμους…και οι 1.000,000 άνεργοι ..και οι εργαζόμενοι των 400 ευρω..και οι ευνουχισμένοι νέοι στα όνειρα για αύριο… ίσως αύριο είμαι και εγώ απολυμένη.. το δρεπάνι του κυρ- Μητσιοτάκη σφυρίζει πάνω από τα κεφάλια μας …ήδη κάτω αιμορραγούν τα κεφάλια 10000 αναπληρωτών, 3000 συναδέλφων ειδικοτήτων που με ξαφνικό θάνατο (είναι της μόδας) μέσα σε μια νύκτα κόπηκαν σαν αποτυχημένοι από τους αποτυχημένους . Όμως το οφείλω στα παιδιά – μαθητές μου.. πρέπει να τους μιλώ για ένα δρόμο αγώνα που έχουν μπροστά τους… τίποτα δε χαρίζεται.κερδίζεται…το οφείλω στο γιο μου…δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα του προσφέρω λιγότερα από αυτά που ο αγράμματος πατέρας μου πρόσφερε σε μένα σε περασμένες δύσκολες εποχές..γιατί βλέπω πως αυτό που θέλουν να του στερήσουν είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ… Το ψωμί το στερούμαστε, τη δημοκρατία τη στερούμαστε…. άρα με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε στον αγώνα στο , «αααααααααααααααααααααααααααα…!!!!!!!!!!!!!»
Καλόν αγώνα…
Μ.Μ.
Μια αισιόδοξη εκπ/κος.

ΥΓ1 στους αγώνες που μας περιμένουν και στους συναδέλφους μου όλων των ειδικοτήτων. Στα άδεια γραφεία των συναδέλφων μου που το Σεπτέμβρη θα είναι έρημα λόγω διαθεσιμότητας. Στα άδεια θρανία των μαθητών μου που αποφάσισαν πως δεν χρειάζεται να εκπαιδευτούν σε αυτό που είχαν επιλέξει… σε διαθεσιμότητα λοιπόν και οι μαθητές!!!!!! Κανείς δεν περισσεύει λοιπόν. Φτάνει πια ο κοινωνικός κανιβαλισμός.
Πότε επιτέλους θα γίνουμε τα σφυριά όλοι μαζί να χτυπάμε. Άνεργοι, συνταξιούχοι, γιατροί (και αυτοί στο μένος του Άδωνι), εκπ/κοί, ΟΤΑ,………. Μνημονιόπληκτοι…ΔΝΤπληκτοι….. πότε θα ακουστεί ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ…


Ολόκληρο το κείμενο με τα σχόλια στο pitsirikos.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.